Guardiola: Monaco može zabiti tisuću milijuna golova, u uzvratu ćemo sigurno primiti

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO JE njegova momčad sinoć u fantastičnoj utakmici na Etihadu pobijedila Monaco 5:3, trener Manchester Cityja Pep Guardiola nije uopće miran uoči uzvrata u kneževini.

Španjolac je svjestan problema kojih je njegova momčad imala sa strašnim Monacovim napadom i otvoreno je kazao  da, misle li proći, moraju zabiti barem jedan gol.

"Utakmica je bila zaista posebna, to moram reći. Toliko promjena rezultata i igre, osam golova... Naravno da sam ovakvim rezultatom sretniji od svojeg kolege, ali baš ništa još nije gotovo. Ako je jedna momčad u stanju zabili tisuću milijuna golova, onda je to Monaco. Imali smo sreće kod onog penala, to je okrenulo utakmicu na naš mlin", rekao je Guardiola, koji je nasmijao sve koji su gledali utakmicu plesom nakon petog Cityjeva gola.

"Vrlo jednostavno, ako tamo ne zabijemo gol ispadamo. Oni dolaze u završnicu sa šest, sedam igrača, a njihove kontranapade je skoro pa nemoguće braniti. Ne znam koliko je momčadi ove sezone uspjelo ne primiti gol protiv njih. Siguran sam da su svi uživali u ovoj utakmici, ali mi smo imali strašno loših trenutaka. Prvi gol pao je nakon naše pogreške, drugi također i to su stvari koje moramo popraviti. Odlično smo reagirali u drugom poluvremenu, ali moramo biti puno, puno bolji nego večeras ako mislimo proći", rekao je Španjolac.

Njegov kolega na klupi francuske momčadi nije čak bio ni pretjerano žalostan nakon što je njegova momčad primila pet komada. Slaže se da je promašeni penal Falcaa kod vodstva 2:1 usmjerio utakmicu.

"Da, to nas je malo slomilo, ali budite uvjereni da baš ništa još nije gotovo. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, čestitao sam svim mojim igračima. Dogodile su nam se neke nedopustive pogreške, taj penal smo morali zabiti. No, imamo još 90 minuta kod kuće i puno toga je u našim rukama", rekao je portugalski trener.

Pročitajte više