Guardiola tjera najveću klupsku zvijezdu?

Foto: Getty Images / Guliver Image

OTPISUJE li Josep Guardiola (46) još jednog klasnog igrača u svojoj trenerskoj karijeri? Prema pisanju engleskih medija, strateg Manchester Cityja spreman je odreći se Sergija Agüera (29).
 
Prema Marcinim posljednjim informacijama, Real Madrid za argentinskog je ofenzivca preipremio 70 milijuna eura.
 
Budući da inzistira na specifičnom taktičkim principima, Josep Guardiola navodno nije osobito impresioniran najučinkovitijim topnikom u povijesti četverostrukog engleskog prvaka.
 
Sergio Agüero podulje razdoblje ukazuje na narušeni odnos sa španjolskim nogometnim stručnjakom. Nezadovoljan je, kako tvrde otočki mediji, tretmanom na koji se žalio i u ranijim medijskim istupima. Prošlotjedna izmjena u 58. minuti protiv Tottenhama dodatno ga je razočarala. 
 
Bliski izvori Josepu Guardioli, pak, iznose tvrdnje kako je suodnos Španjolca i Argentinca poprilično stabilan te kako je uobičajeno da su igrači nezadovoljni ako ne igraju prema zamišljenoj skali minutaže.
 
Sergio Agüero u tekućoj je sezoni za mančesterski klub odigrao 19 mečeva. Postigao je 13 zgoditka i triput asistirao. U Premier ligi je u početnih 18 kola starter bio u 12 utakmica. Na klupi je proveo četiri susreta, a jedan je propustio zbog ozljede.
 
Ipak, prevladava mišljenje kako je Sergio Agüero najnovija žrtva okrutnog režima Josepa Guardiole. Dovoljno je prisjetiti se već opjevanih saga sa Zlatanom Ibrahimovićem, Marijem Mandžukićem, Thierryjem Henryjem i Joeom Hartom koje su svojevremeno intrigirale nogometnu javnost koja se čudila metodama Josepa Guardiole.
 
U 182 službena nastupa za Manchester City Sergio Agüero postigao je 182 gola. Prije dolaska u Englesku, u transferu vrijednom 36 milijuna eura, od srpnja 2006. do srpnja 2011. godine nastupao je za Atlético Madrid u kojem je u 103 utakmice zabio 46 pogodaka. 
 
Na tržištu vrijedi 65 milijuna eura, a tekući ga ugovor za Manchester City veže do 30. lipnja 2019. godine. 
 

Pročitajte više