Gvardiol odlazi već ovog ljeta? Times: Razgovarat će s Leipzigom

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

JOŠKO GVARDIOL (21) reći će vodstvu RB Leipziga da je spreman ovoga ljeta napustiti klub, piše Times i dodaje kako se pojačava interes Manchester Cityja. Cijenjeni engleski medij navodi da će Gvardiol poručiti kako želi da razmotre ponude za njega nakon subotnjeg finala njemačkog kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, u kojem on ne može igrati zbog crvenog kartona u polufinalu.

Trener Cityja Pep Guardiola već ima dovoljno igrača u obrani, no ako jedan od njih napusti klub, engleski prvak mogao bi krenuti po Gvardiola. Podsjetimo, hrvatski nogometaš Mateo Kovačić također je jako blizu prelaska u mančesterski klub iz Chelseaja.

Gvardiol će vjerojatno postati najskuplji branič u povijesti nogometa

Hrvatski reprezentativac ove sezone upisao je 41 nastup za njemačkog prvoligaša. Gvardiola se mjesecima povezuje s najvećim svjetskim klubovima poput Cityja, Chelseaja, Manchester Uniteda, Real Madrida... Napravi li transfer od 100 milijuna eura, Gvardiol će postati najskuplji branič u povijesti nogometa.

Trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. godine od Leicestera kupio za 87 milijuna eura. Transfermarkt Gvardiola procjenjuje na 75 milijuna eura. Ugovor s Leipzigom vrijedi mu do ljeta 2027. godine.

Pročitajte više