Gvardiol pokrio cijeli teren u 10 sekundi. Pogledajte Pepovog hrvatskog fenomena

Foto: Profimedia

"ZNAO sam da je nevjerojatna osoba, a upravo to tražim od igrača. Može igrati stopera i mi smo s njim odlučili igrati s četvoricom u obrani, ali sjajan je i na boku, obrambeno i napadački. Zna poslušati, razumije ono što želimo napraviti, ima tek 21 godinu, a tako je zreo."

Guardiola je nahvalio Gvardiola. Hrvatski fenomen mu se odužio dan kasnije

Ovako je Josep Guardiola prekjučer govorio o Jošku Gvardiolu. Dan kasnije Hrvat kojeg je City ljetos doveo iz Leipziga za 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim braničem u povijesti potvrdio je zašto ga toliko cijeni jedan od najvećih trenera u povijesti.

Guardiola, naime, najviše cijeni univerzalne, polivalentne igrače. Ako sami nisu takvi, oni ih takvima napravi. Kod Gvardiola ne treba raditi takav preobražaj jer je on sjajan na više pozicija. U Cityju je počeo kao stoper, a u zadnje vrijeme igra kao lijevi bek.

Pogledajte dvije akcije Pepovog univerzalnog vojnika

Na toj je poziciji bio i na utakmici četvrtog kola Lige prvaka protiv Young Boysa. Branitelj naslova City je pobjedom 3:0 zadržao savršen učinak i plasirao se u nokaut-fazu, a Gvardiol je s dvije akcije oduševio navijače prvaka Europe. 

Pred kraj prvog poluvremena počeo je napad Cityja, ali ga i ispratio do kraja i kaznenog prostora. No samo desetak sekundi poslije čuvao je svoj gol kao zadnji igrač. Gvardiol je zatim u sudačkoj nadoknadi počeo i akciju za gol. Dodao je Jacku Grealishu, a ovaj proslijedio do Phila Fodena, koji je zabio. 

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ GVARDIOLA U AKCIJI

Pročitajte više