Haaland je čekao 24 sata i onda objavio Messijevu sliku i poruku

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI (36) je osmi put osvojio Zlatnu loptu. To više nije nagrada za najboljeg nogometaša godine na izmaku, nego prethodne sezone. Tako su glavni favoriti za njeno osvajanje za 2022./23. bili Messi, koji je Argentinu vodio do naslova prvaka svijeta, i 13 godina mlađi Erling Haaland. On je pak s 52 gola vodio Manchester City do trostruke krune, u sklopu koje je najvažniji prvi trofej Lige prvaka za City. Na kraju je Ballon d'Or osvojio Messi, Haaland je bio drugi, a treći Kylian Mbappe.

Messi se primajući nagradu naklonio Haalandu i Mbappeu, ali Norvežanin je dobio posebnu pohvalu

Messi se prilikom primanja nagrade naklonio mladim konkurentima: "Erling i Kylian su dvije natjecateljske zvijeri. Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti kako slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu. Zaslužili su." No posebno se obratio Norvežaninu: "Kao što sam rekao, on je također jako zaslužio Zlatnu loptu. Erling je osvojio Premiership i Ligu prvaka te bio najbolji strijelac svega. Ova nagrada je večeras mogla biti i tvoja. Tako da sam siguran kako ćeš je osvajati sljedećih godina."

Mnogi misle da je Haaland teško oštećen Messijevim slavljem. Zato se sa zanimanjem čekala reakcija golgetera Cityja

Međutim, mnogi ljubitelji nogometa, novinari i legende uvjereni su da je Haaland trebao dobiti ovu Zlatnu loptu. Točnije, da ju je Messi nezasluženo osvojio, a da je Haaland oštećen. No genijalni norveški golgeter gospodski je podnio poraz. Dugo se čekala njegova reakcija, a onda je njome oduševio. 24 sata nakon ceremonije u Parizu objavio je fotografiju Messija sa Zlatnom loptom i čestitao mu na španjolskom jeziku. 

Pročitajte više