Uzmi lovu i briši: Koreanci su Barcu i službeno optužili za prevaru

MANEVAR koji su Katalonci izveli uoči dolaska u Split nije neočekivan, jer milijune su prošle godine uzeli i Koreancima u zamjenu za nastup njihove rezervne ekipe. Samo mjesec dana prije gostovanja u Seulu (rujan 2010) Barcelona je bila najomiljeniji klub u Južnoj Koreji. Dok se prema domaćinima koji su ih na Dalekom Istoku srdačno primili i bogovski platili, ponijeli tako potcjenjivački da ih je koreanska liga službenim priopćenjem optužila za prevaru.

Barcelona je za dolazak u Seul i igranje protiv All Stars momčadi K-league tražila i dobila 50 posto veću gažu od uobičajene (Hajduk je platio 2 milijuna eura za momčad s pet sudionika finala Lige prvaka plus dvije zamjene) zbog dalekog puta koji je morala prevaliti kako bi se tamo ukazala, ali je svejedno dobila neobično raskošan honorar jer su tamo morali samo doći i odigrati utakmicu.

Međutim, to što su dočekani uz sve počasti, a ulaznica za prepuni stadion koštala pet puta više nego što je inače slučaj, Guardiolu nije spriječilo da na teren pošalje rezervnu momčad.

Osim toga, i na druge načine su se prema domaćinima ponašali krajnje bahato i bezobrazno. Kada su Messija upitali što misli o Koreji, ovako je odgovorio novinarima: "Ne znam gdje sam i koliko je sati. Previše sam umoran."

Messi ušao na pola prvog dijela i izišao na poluvremenu uz zvižduke bijesnih gledatelja

Iako je bio dogovoreno, potpisano i plaćeno da Barca istrči u najjačem sastavu, to se nije dogodilo, a bijesni Koreanci su tražili povrat novca kada je Pep uzgred spomenuo kako Messi neće igrati. Kako bi ipak ispoštovao ugovor, nevoljnog Messija je ubacio u igru nakon pola sata, ali je ovaj igrao samo do kraja prvog poluvremena! Do tada je više od pola gledatelja s Buncheoin stadiona shvatilo kako su namagarčeni pa su napustili tribine, tako da se drugo poluvrijeme igralo u maksimirskom ozračju. Malo kome je nešto značio rezultat, ali spomenimo da je krnja Barcelona pobijedila selekciju koreanske lige rezultatom 5:2.

Naravno da je Barca uzela lovu i pobjegla iz Seula sat vremena poslije zadnjeg sučevog zvižduka nakon čega je uslijedilo spomenuto priopćenje koreanske "udruge prvoligaša". Mediji na Dalekom istoku su se listom okrenuli protiv kluba koji je upravo tamošnjim turnejama značajno punio proračun, a uzvratio je neviđenom arogancijom.

"Prvi" sastav Barcelone na utakmici u Seulu:

Pinto; Sergi Gomez, Sergi Roberto, G. Milito, Ilie, Adriano, Maxwell, Dos Santos, Edu Oriol, Benja, Ibrahimović

Pročitajte više