Hajduk čeka novu kaznu za "White Boyse" i hukanje Carlosu: Protiv Šibenika bez gledatelja?

KONTAKTIRALI smo disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića po pitanju prijave delegata Vlade Šobota na utakmici prošlog kola HNL-a između Hajduka i Varteksa, a prema kojoj je dio navijača na rasističkoj osnovi vrijeđao igrača Varteksa Carlosa. Tim uvredama, ako su se dogodile,  povrijeđen je članak 89. Disciplinskog pravilnika HNS-a koji kaže sljedeće:

"Zaprimio sam izvješće s utakmica Hajduk - Varteks. Mogu vam reći da će odluka o kazni biti donesena sljedeće srijede, prije toga ništa ne mogu špekulirati", rekao je Vlajčević.

Podsjetimo, u gore navedenom članku među ostalim stoji sljedeće:

"Tko javno vrijeđa, omalovažava ili diskriminira drugog na rasnoj (uključujući i boju kože), nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi, kao i tko ističe simbole ili geste koji označavaju nesnošljivost kaznit će se..."

Ako će kazna biti novčana, onda se može raditi o najviše 20 tisuća kuna. No, postoji i mogućnost težeg kažnjavanja, poput recimo utakmice pred praznim tribinama. Takvo kažnjavanje ipak nije vrlo izgledna opcija, a Hajduk bi eventualno pred praznim tribinama igrao protiv Šibenika.

Što je s kaznom za transparent White Boys sa konfederacijskom zastavom? Hoće li se "zbrojiti" incidenti pa će kazna biti kumulativna?

"Odluka za taj transparent će isto biti sljedeće srijede. Za sada ništa ne mogu reći po pitanju kumulativnog kažnjavanja, treba pričekati", kaže disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević.

M.Š.
Foto: Mario Todorić (Cropix)

Pročitajte više