HAJDUK

Hajduk ga je pustio besplatno, a sad briljira na Dalekom istoku

Foto: Hajduk.hr

ANTON MAGLICA, bivši igrač Hajduka i ciparskog Apollona, u veljači je svoju nogometnu karijeru odlučio nastaviti na Dalekom istoku gdje je potpisao za kineski Guizho Hengfeng. 

Riječ o klubu koji se natječe u drugom rangu kineskog nogometa, a Maglica se tamo sjajno snašao. U 19 nastupa postigao je 16 golova i na to dodao pet asistencija te je s tim učinkom peti strijelac lige.

Valja napomenuti kako je odigrao uvjerljivo najmanje utakmica od svih ostalih koji su ispred njena na listi. Tako je, naprimjer, Gerard Gohou prvi strijelac lige s 5 golova više, ali i čak sedam odigranih utakmica više. 

Vodi svoj klub do prve lige

Maglica u napadu igra zajedno s Nikicom Jelavićem, bivši hrvatskim reprezentativcem koji je u Kini već tri i pol godine, a ove godine zabio je sedam golova. 

Guizho dva kola prije kraja ima 51 bod, samo tri manje od vodećeg Huanghaija i jedan više od trećeplasiranog Ever Brighta pa je jasno kako će se do zadnjeg kola boriti za plasman u prvu ligu, najviše zahvaljujući Maglici.

Podsjetimo, Maglica je do Kine došao nakon što je 2016. raskinuo ugovor s Hajdukom i kao slobodan igrač potpisao za ciparski Apollon u kojem je briljirao i u 82 nastupa zabio 40 pogodaka. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više