Hajduk i kultni varaždinski klub potpisali suradnju: "Stojimo iza Varteksa svim svojim srcem"

Foto: Robrt Matić/HNK Hajduk

VELIKI broj predstavnika medija okupio se danas u prostorijama stadiona Varteksa kako bi svjedočio potpisivanju poslovno-sportske suradnje između HNK Hajduk i NK Varteks. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos i predsjednik Varteksa Vedran Šalamun. Na potpisivanju ugovora sudjelovali su i voditelj Akademije HNK Hajduk Krešimir Gojun, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HNK Hajduk Nikica Krnić, voditelj omladinskog pogona NK Varteks Denis Vidaček te sportski direktor Varteksa Dalibor Leskovar.
 
''Drago mi je da pristupamo formaliziranju potpisa poslovne i sportske suradnje dvaju klubova u svim segmentima, od razmjene iskustva i znanja do razvoja omladinskog pogona. Sretni smo i ponosni što možemo sudjelovati u radu narodnog kluba koji ima isti način djelovanja kao i mi. Ovim načinom suradnje produbljujemo i formalizirano ono što je već odavno krenulo. Drago mi je da smo potpisali ugovor s klubom koji ima jednaka razmišljanja kao i mi. Ono što je primarno je razvoj omladinske škole, a iz toga bi u budućnosti trebao nastati seniorski rezultat. Stojimo iza Varteksa svim svojim srcem, želimo da klub raste i da se vrati tamo gdje mu je mjesto, a to je Prva liga i plasman u Europu gdje je nekoć bio. I ovim putem im želim poručiti da imaju našu podršku, nadamo se skupljanju i dovođenju još kvalitetnije djece i dovođenje svega na još jednu veću razinu. Vjerujem da ćemo zajedno uspjeti'', rekao je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Hajduka Ivan Kos.
 

''Primarno smo tu radi rada s djecom koje želimo u budućnosti razviti prave ljude i sportaše. Uz odgojnu referencu ide rad i kvaliteta koja će koristiti Hajduku i Varteksu Svakako jedan od zadataka je isprofilirati igrače koji će biti reprezentativni kadar. Hajduk je u Varteksu prepoznao pošten odnos i mentalitet i spremni smo im pomoći koliko god im je potrebno. Došli smo ovdje da nikada ne otiđemo i nećemo im nikada okrenuti leđa'', poručio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Nikica Krnić.
 
''Bitno nam je da ljudi iz Kluba prepoznaju koju suradnju želimo napraviti i da preuzmu odgovornost na način da ovo partnerstvo potraje što duže. Cilj je da zajedničkim naporom osiguramo djeci pravilan rast i razvoj. Za obostranu korist'', rezolutan je bio voditelj Akademije HNK Hajduk Krešimir Gojun.
 
''Veliko nam je zadovoljstvo što je Hajduk u Varteksu pronašao pošten i transparentan rad. Velika nam je čast što su nam pružili ruku suradnje. Kompletan rad u klubu ćemo dovesti na još jednu veću razinu. Cilj suradnje se bazira na najmlađim kategorijama, a bitno nam je da se iskoristi kvalitetna infrastruktura i kvalitetan kadar što je temelj dobrog razvoja. Samo dobar rad može polučiti dobar rezultat i nadam se da će suradnja biti, kao što je rekao Krešimir Gojun, na obostranu korist'', predsjednik Varteksa Vedran Šalamun nije skrivao zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

Pročitajte više