Hajduk i Rijeka na pripreme u Tursku, ostali najdalje u BiH

NOGOMETNI klubovi Hajduk i Rijeka jedini će na pripreme otputovati izvan Hrvatske, dok će se ostali prvoligaši pripremati u hrvatskim sportskim centrima ili najdalje u BiH.

Najzanimljivije odredište prvoligašima je Poreč u kojem će se pripremati čak šest momčadi: Dinamo, Zadar, Marsonia, Zagreb, Varteks i Slaven Belupo.

Zaprešićani će se smjestiti na Malom Lošinju i Trogiru, Osječani na Bjelolasici, Vinkovčani u Međugorju, a Veličani u Malinskoj i Novigradu, piše Vjesnik.

Hajduk je očito vrlo ozbiljno shvatio nastavak sezone, a jasno je da je jedini razlog zadržati i povećati prednost od 3 boda nad Dinamom.

Turska Antalyja, u kojoj će boraviti Splićani i nije tako skupa ako se uzmu u obzir uvjeti treniranja i mogućnost igranja prijateljskih susreta s jakim europskim momčadima. Cijena po osobi s povratnom zrakoplovnom kartom je 930 eura za dva tjedna.

Riječani, koji će se pripremati u istom mjestu kao i Hajduk već su dogovorili prijateljsku utakmicu s moskovskim Spartakom. Novost za Rijeku bit će i pripreme pod vodstvom Ivana Katalinića koji je Rijeku preuzeo nakon početka sezone.

Iako je najavljivao Australiju, Katar, pa i Azurnu obalu, Mamić je odlučio kako će "njegova" momčad pripreme realizirati u Poreču. Nakon Poreča, dio priprema odradit će u Zagrebu, te u Međugorju.

Nakon što su ga opelješili Marčinković i Marić Zagreb će jedva skupiti za tjedan dana priprema u Poreču, te možda za kraj priprema u Međugorju. Prošlih godina Zagreb je imao najatraktivnije pripreme od svih prvoligaša, pa i Dinama i Hajduka. Azurna obala bila je stalno odredište Pjesnika, uz Meksiko, Maleziju… piše Vjesnik.

Mnogi prvoligaši kraj priprema odradit će u Bosni i Hercegovini gdje se odražavaju turniri u Gabeli i Širokom Bijegu. Poznato je da će Hajduk i Dinamo biti u Širokom.

18. kolo HNL-a igra se 21. veljače.

Pročitajte više