Hajduk ima priliku dovesti napadača koji je nedavno plaćen 10 milijuna eura

Foto: EPA

AUSTRIJSKI napadač hrvatskih korijena Adrian Grbić (27) na odlasku je iz francuskog prvoligaša Lorienta. Grbić je prije tri godine doveden iz Clermonta u Lorient za rekordnih 10 milijuna eura. Nikad Lorient nije dao toliki novac za igrača i od njega su se očekivale velike stvari.

No ispao je veliko razočaranje. Išao je po posudbama u Vitesse (nizozemska prva liga) i Valencienes (2. francuska liga), ali za Lorient je odigrao tek tri utakmice i ukupno 39 minuta. Ugledni francuski list L'Equipe citira izjavu predsjednika Lorienta Loica Feryja, koji je rekao da je moguće da će Grbić otići na posudbu u španjolski Eibar ili u splitski Hajduk. Navodno ga je Hajduk htio dovesti u prošlom prijelaznom roku, ali nije uspio. Sad će imati novu priliku.

Hajduku treba centarfor

Trenutno je šesti napadač u Lorientu i nema šanse da će ove sezone igrati za prvu momčad francuskog kluba. Grbić je dio prošle sezone proveo u Valencienesu u francuskoj drugoj ligi, gdje je igrao dobro i zabio devet golova u 14 utakmica.

Hajduku bi dobro došao napadač jer je klub ostao na samo jednom (ne baš pravom) centarforu - Marku Livaji - koji se muči s ozljedama. Grbić je svojevremeno bio velika nada austrijskog nogometa, a htjeli su ga i u HNS-u vrbovati da igra za Hrvatsku. Ovih dana daleko je od poziva Hrvata i Austrijanaca.

Pročitajte više