Hajduk Letici nudi bogatstvo nakon što se riješio dva golmana

Ivo Čagalj/Pixsell

HAJDUK bi u novu sezonu vrlo lako mogao ući bez ijednog od tri golmana, koliko ih je imao prije samo nekoliko dana.

Splićani su u Lokomotivu pustili mladog i perspektivnog golmana Ivu Grbića (22) koji je odbio novi ugovor od Hajduka i uskoro bi se trebao preseliti u Zagreb. Nakon toga je u srijedu Dante Stipica raskinuo ugovor s Hajdukom, iako su mu nudili novi. No Stipica je Hajdukovu ponudu odbio i trenutačno je slobodan igrač s nekoliko ponuda koje mu jamče mjesto u početnoj postavi.

Jedini golman koji je ostao u Hajduku je Karlo Letica, za kojeg postoji interes Reala i još nekoliko neimenovanih belgijskih klubova koji su navodno jako zagrizli. Letica ima još godinu dana stipendijskog ugovora s Hajdukom, koji sad na sve načine pokušava zadržati mladog i jedinog golmana. Letici su spremni ponuditi ugovor na razini onih kakve imaju Mijo Caktaš i Josip Radošević, čime bi Karlo postao jedan od najplaćenijih igrača na Poljudu.

No pitanje je kako to Hajduk sve misli ugurati u budžet koji ove godine žele smanjiti za četiri milijuna eura. Da financijska situacija nije baš bajna govori i podatak da su od Evertona tražili faktoring rate odštete za Nikolu Vlašića. To znači raniju isplatu rate od dogovorenog, ali Hajduk tako ostaje bez više od milijuna kuna. Osim toga, na Poljudu se ovog ljeta žele nekako riješiti Saida i Filipa, koji imaju preskupe ugovore za ono što nude ili su nudili. Financijska slika dosta će ovisiti i o eventualnom transferu Zorana Nižića, koji je još zimus imao neke ponude iz Bundeslige, a ovog ljeta bi lako mogao otići iz Splita.

Uz sve to, Hajduk će morati pojačati momčad za sljedeću sezonu od koje navijači, sad već otvoreno, očekuju da se napokon nešto osvoji, po mogućnosti prvenstvo. Ostane li bez Letice, morat će naći novog golmana. Ostane li Letica, morat će mu naći zamjenu koja će u startu morati pristati da sjedi na klupi.

Hajduk je dvije godine lutao s lijevim bekovima, kojih je promijenio pet, a Formitschow, iako je odigrao dobar drugi dio ove sezone, ipak nije igrač koji bi dugoročno trebao biti rješenje za tu poziciju. Promjene će biti nužne i u veznoj liniji gdje Hamza Barry igra sve neprepoznatljivije, a Hajduku nedostaje pravi kreativac. U napadu se žele riješiti Saida, otići će i Almeida kojemu za mjesec dana ističe ugovor, a pitanje je u kakvom statusu je Futacs kojemu napadi navijača nisu baš najbolje legli. U jednom trenutku navodno je tražio i raskid ugovora, koji mu traje do ljeta sljedeće godine.

Ukratko, Hajduk mora dovesti barem tri-četiri igrača. Ostane li Letica, njegovih 300-400 tisuća eura po sezoni bit će veliki teret, a sve to Saša Bjelanović i ekipa moraju ostvariti s četiri milijuna eura manjim budžetom. Na Poljudu kompletiranu momčad ili barem njezin kostur žele imati do kraja lipnja. Jako malo vremena za jako puno posla.

Pročitajte više