Hajduk: Maleš na policiji nije negirao nošenje ustaške kape, NO prihvatio njegovu ispriku

GLASNOGOVORNIK Hajduka Nikica Vukašin za Index je odbacio natpise pojedinih medija koji pod egidom "ekskluzivno" donose vijest iz "vrlo pouzdanog izvora", kako je predsjednik Hajduka na višesatnom policijskom ispitivanju u srijedu negirao ono što je sam priznao i vlastoručno potpisao.

"Nema nikakvog govora o tome i to su čiste novinarske špekulacije. Jedino što je predsjednik Maleš o tome izjavio, sadržano je u njegovoj službenoj izjavi, koju je dao nakon što je fotografija na kojoj je s kapom izišla u javnost."

Podsjećamo, Maleš je dan prije odlaska na policiju na Hajdukovoj službenoj stranici priznao da je doista nosio inkriminiranu kapu: "Događaj iz moje rane mladosti je rezultat mladenačke nepromišljenosti i ispričavam se svima koje je ova fotografija na bilo koji način povrijedila."

Međutim, mediji su danas doznali kako ne samo da je Maleš na policiji negirao sam sebe, nego je i "rekao kako je prije nekoliko godina bio na jednom okupljanju gdje je ustaška kapa kružila, ali da je on nikada nije stavio na glavu."

NO dao podršku predsjedniku Malešu

Kako ju je ipak stavio na glavu, Predsjednik Uprave Hajduka je danas prije podnošenja izvješća Nadzornom odboru o 15-dnevnom mandatu u klubu i budućim planovima, ponovio priznanje i ispriku, koju je već prije ponudio javnosti. Članovi Nadzornog odbora Hajduka prihvatili su njegovu ispriku, te mu dali punu podršku u daljnjem radu.

U Hajduku su se brzo s kapica bacili na Katalonce: Utakmicu s Barcelonom. Predsjednik Maleš i član Uprave Pavle Cicarelli izvjestili su članove Nadzornog odbora o razgovorima s agencijom MediaPro, koja zastupa Barcelonu.

Trener idućeg tjedna


MediaPro je već dobila garanciju i očekuje se plaćanje prve tranše. Osim toga, NO Hajduka podvukao je kako očekuje uspjeh u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive, a već početkom sljedećeg tjedna očekuje se "precizno definiranje struke" i revizija igračkog kadra što podrazumijeva i pojačanja za novu sezonu.

Pročitajte više