Hajduk našao napadača: Zabijao Juventusu, cijena 4 milijuna eura

Foto:

U HAJDUKU razmišljaju o pojačanjima, iako je prijelazni rok prošao.

Logično - Hajduk je trenutno osma momčad lige i šest kola ne zna za pobjedu.

Danas u 18 sati okuplja se momčad na treningu, a još uvijek nije sigurno hoće li je voditi Željko Kopić. Razmišlja se, poznato je, i o njegovoj smjeni. Uvjeti su ispunjeni, prema klauzuli iz ugovora Kopić može dobiti otkaz bez otpremnine nakon šest utakmica bez pobjede. 

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj tek nešto više od mjesec dana vodi klub i još hvata konce. Kopić je svoje pogubio, svlačionica ne reagira kako trener želi. U šest utakmica Hajduk je zabio samo šest golova, a neke od njih igrači nisu ni proslavili. To govori dovoljno o stanju u klubu.

Sportski direktor Saša Bjelanović više bi se trebao baviti brojkama, a ne emocijama. Hajduku trebaju golovi.

Rješenje bi mogao ponuditi 30-godišnji Malijac Cheick Diabate, 194 centimetara visoki napadač, a poznaju ga svi koji su prošle sezone pratili Serie A. Diabate je sezonu proveo u Benevenetu, na posudbi iz turskog Osmanlispora. U utakmica protiv Juventusa, Verone i Sassuola zabio je po dva pogotka i izjednačio golgeterski rekord (šest pogodaka u tri utakmice) koji je od 2001. godine držao Dario Hubner.

Nekadašnji reprezentativac Maija karijeru je započeo u Francuskoj, igrao je za Bordeaux, Ajaccio, Nancy i Metz, a od 2016. godine je član turskog Osmanlispora. Posudba je istakla, a Hajduk ga navodno može dobiti sa slobodnim papirima. Prema Transfermarktu, vrijedi četiri milijuna eura. 

Zeleno svjetlo za transfer prema proceduri treba dati Nadzorni odbor, koji je zatražio dodatna mišljenja od trenera Hajduka A i B te voditelja akademije. 

Danas, nakon sastanka Nadzornog odbora, bit će poznato više informacija. Prva točka dnevnog reda je trener, Diabate je još na čekanju. 

Pročitajte više