borba za ligu prvaka

HAJDUK - OSIJEK 0:1 Bočkaj slobodnjakom odlučio derbi, Hajduk samo teorija vodi u LP

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUK – OSIJEK 0:1. U jednoj od najvažnijih utakmica u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka Osijek je na Poljudu pobijedio Hajduk golom Petra Bočkaja u 15. minuti.

S ova tri boda Osijek je došao samo na bod iza druge Lokomotive, dok je Hajduk vjerojatno izgubio sve izglede da bude drugi. Hajduku je ovo čak četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, a Osijek je stigao do druge pobjede zaredom nakon što je prije četiri dana istim rezultatom svladao Rijeku pred svojim navijačima. 

Katastrofalni Hajduk

Bila je to utakmica u kojoj Hajduk nakon serije loših rezultata nije imao pravo na novi kiks, ali ova momčad Igora Tudora jednostavno nema kvalitetu. Hajduk je opet odigrao loše, bezglavo, bezidejno i zbunjeno. Igrači Hajduka su se svih 90 minuta gubili po terenu, nisu znali tko što radi i Osijek je bez neke prave igre gotovo pa rutinski dobio ovu utakmicu.

Majstorija Bočkaja i nevjerojatan promašaj Špoljarića, Hajduk u 90 minuta imao samo jednu šansu 

Hajduk je u 90 minuta igre stvorio samo jednu jedinu pravu šansu, onu iz 32. minute kad je Eduok nakon ubačaja solidnog Brnića pogodio vratnicu. S druge strane gosti su imali nekoliko odličnih šansi, a ono što je promašio Špoljarić u 19. minuti spada u rubriku vjerovali ili ne. Petar Bočkaj, strijelac prvog gola, tukao je s 18 metara, Hajdukov vratar je odbio loptu, na nju je natrčao Josip Špoljarić i s pet metara prebacio prazan gol.

Osijek je poveo iz prve opasnosti pred golom Hajduka. Bočkaj je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, a na loptu je glavom krenuo Lončar koji je ipak nije uspio skrenuti k vratima. No ona je završila na desnoj vratnici od koje se odbila u mrežu.

Bočkaj pokaže klasu kad mu se da igrati nogomet

U nastavku se igra raspala s obje strane. Hajduk je dao sve u napad, a Osijek se branio i preko kontri je pokušavao zaključiti utakmicu. Splićani nisu imali ideju kako probiti bedem u crvenom, a gosti su preko Marića i Bočkaja umalo zabili još dva gola. Petar Bočkaj je posebno impresionirao u nastavku kad je trebalo stati na loptu i čuvati vrijeme. Vezni red Hajduka mu nije mogao ništa i užitak je bio gledati na djelu jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj. Naravno, kad mu se da igrati ozbiljan nogomet.

Hajduk? Nakon ovih 90 minuta ničega teško je išta suvislo reći osim da je ovo vjerojatno najlošiji Hajduk ikad.

SASTAVI:

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Dimitrov, Tahiraj, Jradi, Caktaš, Čuić, Brnić, Jairo, Eduok. Klupa: Ljubić, Sentić, Nejašmić, Kreković, Jakoliš, Blagaić, Dolček, Čolina, Radić, Dellova

OSIJEK: Ivušić, Talys, Silva, Majstorović, Lončar, Ndckyt, Žaper, Bočkaj, Pilj, Špoljarić, Marić. Klupa: Malenica, Tomelin, Lopa, Caimacov, Grgić, Ćosić, Todoroski, Beljo

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više