HAJDUK OSTAJE BEZ ISUSA Portugalci pišu da je sve gotovo

Screenshot: A Bola

PRVI BRAZILAC u povijesti Hajduka koji je bio kapetan kluba, omiljen zbog požrtvovnosti i borbenosti, nakon dvije sezone u Hajduku odlazi s priprema za treću.

Točnije, vraća se u Portugal. Tamošnji najčitanij sportski dnevnik A Bola piše da je transfer dogovoren i da se Hajdukov defenzivni veznjak očekuje na liječničkom pregledu nakon što je agent Antonio Araujo dogovorio transfer s Hajdukovim portugalskim sportskim direktorom Mariom Brancom.

Jefferson de Jesus Santos, u Splitu poznatiji kao Žef, nakon dvije sezone u Hajduku, za koji je odigrao 79 utakmica, te postigao i namjestio po četiri gola, prelazi u Chaves, navodi spomenuti izvor. 24-godišnji razarač na sredini terena, dokazano veliki borac i pouzdani flaster, ali i iznimno limitiran kada je u pitanju pas-igra, zbog čega često amaterski griješi prilikom predaje lopte, svakog dana se očekuje u klubu koji je proteklu sezonu završio na 11. mjestu Primeira Lige, šest bodova od zone ispadanja. 
 
Žef je u Hajduk došao u ljeto 2015. kao slobodan igrač iz portugalskog drugoligaša Feirensea nakon što ga je skautirao tadašnji sportski direktor Goran Vučević i savršeno je startao u Hajduku. U prvih desetak dana sjajno je odigrao dva velika i važna meča. Prvo je bio igrač utakmice na derbiju kod Dinama. Nakon što je isključio Antu Ćorića, iz daljine je zabio golčinu Koperu za prolazak Hajduka u 3. pretkolo Europa Lige. Naravno, odmah je postao nezamjenjiv.
 
Ali, u Hajduku nema igrača koji nije na prodaju. Posebno zato što je Jefferson došao bez odštete, a ugovor mu istječe idućeg ljeta. Ipak, Hajduk na njemu neće puno zaraditi, jer Chaves je skroman, praktički seoski klub iz uspavane portugalske provincije.

Pročitajte više