Hajduk ostao bez Vukušića, Džoni u kampu Manchester Cityja!?



MLADI napadač Hajduka, a jedno vrijeme i kapetan Bijelih Ante Vukušić ozlijedio se za vrijeme utakmice Hajduk - Rijeka prošle nedjelje. Prisjetimo se, Vukušić je na poluvremenu izašao, a zamijenio ga je crnogorski napadač Ivan Vuković.

Vukušić se po izlasku požalio na bol u stopalu, a sumnjalo se i na prijelom. Ipak, liječnici Hajduka vjeruju kako se radi samo o malo jačem udarcu, dok će snimka magnetske rezonancije pokazati pravu istinu stvari.

U svakoj slučaju, najbolji strijelac Splićana ove sezone, dva gola u tri utakmice HNL-a, vjerojatno će propustiti utakmicu s Istrom u Puli sljedeće subote, koja je od velikog značaja za Bijele nakon poraza u Zadru.

"Vukušić je zadobio povredu zgloba i trenutno je vrlo nezahvalno prognozirati dok ne dođu nalazi. Cijeli slučaj još je u fazi detaljne dijagnostike, a više ćemo znati sutra, kada će se moći i pretpostaviti koliko će te hoće li uopće Vukušić izbivati s terena", rekao je za Index Jurica Rakić.

Rezerve svladale Primorac

Inače, u ponedjeljak ujutro su trenirali oni igrači koji su u nedjelju navečer osvojili sva tri boda protiv Rijeke, dok su popodne nogometaši Hajduka svladali stobrečki Primorac s 2:1.

Igrali su u kadru Krasimira Balakova oni igrači koji nisu bili na travnjaku u nedjeljnom dvoboju s Rijekom (2:1), pa su tako bijeli dres odnjenuli brojni juniori. Poveo je Hajduk preko Ivana Pešića sredinom prvog dijela, izjednačio je pred odlazak na odmor lijepim zgoditkom Filip Bradarić. Konačnih 2:1 postavio je Gabriel.

Utorak će Bijelima biti slobodan dan, od srijede nastavljaju s treninzima, a u petak kreću prema Puli gdje će u subotu od 21 sat igrati protiv Istre 1961. Masahiko Inoha je u ponedjeljak ujutro poletio prema Japanu gdje ga očekuje reprezentativni nastup, s hrvatskom A selekcijom je Danijel Subašić, s mladima je Lovre Kalinić, stoji na službenoj web stranici.

Džoni put Manchestera!?

U međuvremenu, na Poljud je stigao dopis iz Manchestera kako je trener Roberto Mancini pozvao 17-godišnjeg napadača Hajduka Ivana Jakova Džonija na probu. Hajduk je odlučio pustiti mladog igrača da se dokaže, a zatražio je osiguranje od ozljede u visini od dva milijuna eura.

Pročitajte više