HAJDUK U SOFIJI DOČEKAN UVREDAMA Pred stadionom Levskog orilo se: "Hrvatske pičke" i "Srbija, Srbija"

Foto: Screenshot YouTube

PRIJE sedam dana u utakmici drugog pretkola Europske lige, Hajduk je pred pet tisuća gledatelja u Dugopolju 1:0 svladao sofijski Levski. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Marko Futacs iz kaznenog udarca u 24. minuti. Prema najavama uoči utakmice, Bijeli su nakon 90 dugopoljskih minuta dobili upravo ono što su priželjkivali – pobjedu bez primljenog zgoditka, međutim, događanja na travnjaku, posebice u zadnjoj dionici utakmice upozoravaju da će se momčad Joana Carrilla morati pošteno oznojiti za prolaz u treće pretkolo i pokazati puno više nego što je to bio slučaj u prvom dvoboju.
 
U Dugopolju je Hajduk slavio, no Splićani nisu oduševili igrom. Da nije bilo nespretne reakcije nesretnog Pirgova koji je, dojma smo, sasvim nepotrebno srušio Savvasa, utakmica bi vjerojatno završila bez golova, a s takvim raspletom Hajduku bi večeras u Sofiji bilo puno teže.
 
No bilo kako bilo, Hajduk ima kakvu-takvu prednost i večeras će od 19 sati pred praznim tribinama stadiona Georgij Asparuhov pokušati izboriti prolaz u treću rundu kvalifikacija za Europsku ligu.
 
No doček Bijelih u Sofiji bio je sve samo ne ugodan. Dok su hajdukovci pristizali na posljednji trening prije utakmice, pred stadionom ih je dočekala skupina navijača Levskog, jedna od najopakijih navijačkih grupa u Bugarskoj, koja im je poželjela ''dobrodošlicu'' klasičnim repertoarom uvreda.
 

"Hrvatski pički" zaorilo se kad je oko dvije tisuće navijača Levskog ugledalo autobus s nogometašima Hajduka, a onda je uslijedilo ''Srbija, Srbija''.
 
Srećom, do fizičkog kontakta agresivnih Bugara i nogometaša Hajduka nije došlo jer je policija bila spremna, pa je u rekordno kratkom roku napravljena tampon zona između Bijelih i navijača bugarske momčadi. Navijači se nisu mogli niti primaknu ulazu u utrobu stadiona, pa su svoju hrabrost dokazivali urlajući iz pristojne udaljenosti.
 
Navijači Levskog pušteni su na trening svojih ljubimaca, pa kad već ne smiju sutra ući na utakmicu (susret će pratiti na videozidu), dozvoljeno im je barem da pogledaju trening i napune akumulatore igračima Levskog.
 
Zbog rasističkih ispada za vrijeme utakmice prvog pretkola protiv Sutjeske, Levski je kažnjen tako da će utakmicu protiv Hajduka odigrati pred praznim tribinama, što je sigurno dobra vijest za Bijele.

Ipak, tako ne rezonira jedan od najboljih igrača Hajduka i strijelac iz prve utakmice Marko Futacs.
 
''Puni smo motiva i želimo ponoviti igru od prošlog tjedna. Što se tiče toga da će se utakmica odigrati pred praznim tribinama, nama je žao zbog toga što u Bugarskoj neće biti naših vjernih navijača koji će nam sigurno nedostajati'', kazao je Mađar na jučerašnjoj presici.
 
Uz Futacsa presici je nazočio i Carrillo.
 
''Respektiram Levski, ali naša je filozofija takva da uvijek igramo na pobjedu. Očekujemo  tešku utakmicu, međutim momčad ne pripremam ni za kakav drugačiji ishod nego na pobjedu'' kazao je Carrillo i dodao:
 
''Imamo samopouzdanje. Znamo kako Levski igra, dobro smo ga analizirali, pogotovo prvu utakmicu protiv Sutjeske ovdje. ''
 
Novinare je zanimalo hoće li odluka pasti u izvođenju penala?
 
''Ne vjerujem da će doći do penala. Nismo ih posebno vježbali. Mada ih na treninzima često pucamo'', za kraj će Španjolac na klupi Hajduka.
 
S druge strane trener Levskog Nikolaj Mitov je kazao:
 
''Mi smo na sve spremni! Na produžetke i na penale. Vježbali smo ih. Sve je moguće, samo da eliminiramo Hajduk. Vrlo smo motivirani.''
 

Pročitajte više