Hajduk za najveći party na Poljudu traži 4,5 milijuna kuna

Foto: Hina, Ivo Čagalj/PIXSELL

U SPLITSKOJ Gradskoj upravi gradonačelnik Andro Krstulović Opara razgovarao je s predstavnicima Hajduka i organizatorima ovogodišnje Ultre. Svi su zakopčani do grla te nije moguće dobiti ništa detaljnije osim vrlo kratke službene i općenite izjave.

Kako neslužbeno doznajemo, problem je što Hajduk za ovu godinu traži čak 4,2 milijuna kuna za tri dana festivala elektronske glazbe na svom stadionu. Lani je Ivo Baldasar potpomogao održavanje Ultre s financijskom injekcijom od dva milijuna kuna, no Andri Krstuloviću Opari ruke su više-manje vezane jer Grad Split nema proračun, nego privremeno financiranje.

Hajduk je Joe Bašiću iz organizacije Ultre dao rok do 30. lipnja za potpisivanje ugovora. Ugovor bi morali do tada potpisati kako bi znali hoće li ići u izmjenu travnjaka. 13. srpnja imaju, naime, utakmicu za europske kvalifikacije. A Ultra bi se po programu trebala održati iduće tri večeri.

Za štetu i izgubljenu dobit 4,2 milijuna kuna

Hajduk je lani iznajmio stadion, a ove godine ne iznajmljuju, nego traže da im se isplati izgubljena dobit za neodržavanje utakmice za europske kvalifikacije te šteta na travnjaku i stadionu. Izgubljena dobit procijenjena je na 2,3 milijuna kuna, štete na 1,9 milijuna, sve skupa 4,2 milijuna kuna.

Istina je da je iznos značajniji nego proteklih godina, no u Hajduku su za ovogodišnju Ultru izvršili detaljnu analizu i točno i pedantno pobrojili sve stavke. I ono što su dobili, prezentirali su organizatorima festivala i Gradu Splitu. Ni više, ni manje. Pomoći za ubuduće ipak ima. Kada bi se Ultra održavala u nešto ranijem terminu, Hajduk bi mogao dati jeftiniju ponudu jer ne bi gubili europske kvalifikacije.

Organizatori Ultre navodno su spremni platiti milijun kuna korištenje stadiona te 600 tisuća kuna za travnjak. Za 750 tisuća kuna Ultra bi postala sponzor Hajduka za iduću godinu, prodavali bi se suveniri i oprema u fan shopu za vrijeme Ultre, napravile bi se majice Ultra Hajduk i slično. Ultra je, dakle, ponudila nekih 2,6 milijuna kuna, pa preostaje razlika od milijun i pol kuna, s čime bi trebao intervenirati Grad Split. Andro Krstulović Opara nema proračun, a nema još ni formirano Gradsko vijeće.

Bašić: Ultra nije upitna

"Ne mogu ni potvrditi ni demantirati, razgovori su u tijeku, do kraja mjeseca ćemo donijeti zaključak. Ono što se može kazati, to je da Ultra nije upitna. Razgovori s Gradom Splitom i Hajdukom se razvijaju u pozitivnom smjeru", kazao nam je Joe Bašić.

Optimizam dijeli i gradonačelnik. Uvjeren je da će dugoročno definirati odnose i da će se popularni festival elektronske glazbe u Splitu održavati idućih pet godina. Detalje nije htio iznositi.

 

 

 

Pročitajte više