HNL

Hajduk zbog baklji i vrijeđanja Nenada Bjelice kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za incidente koji su se dogodili na utakmicama 11. kola domaćeg prvenstva, a najgore je prošao Hajduk. 

"HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: 'Nakon utakmice, tijekom davanja izjave, na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali - Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine…'"

NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina Istok skandirala je: "Pajaču, cigane", navodi se u odluci.

Pročitajte više