Hajdukov "You'll Never Walk Alone" konačno ima spot. Očekuje se rekord gledanosti

Screenshot: Youtube

DALMACIJO, pjesma Tutti Frutti Banda s Alenom Nižetićem na vokalu, snimljena je 1996. kao rokerska posveta južnoj hrvatskoj regiji. Od pjesme autora Alena Nižetića, Nenada Ninčevića i Davora Pastuovića nije se očekivalo puno. Zapravo, toliko malo da za nju nije snimljen niti usputni spot. No ubrzo je Poljudu i Hajduku postala ono što je Anfieldu i Liverpoolu You'll Never Walk Alone.

Pjesma koja je postala simbol i neformalna himna Hajdukovog doma i navijača. Na Poljudu se Dalmacijo pušta i iz svih grla pjeva u ključnim trenucima. Kada Hajduk i njegovi protivnici iz tunela istrčavaju na teren i neposredno pred početak utakmice, kretanje lopte s centra. Navijačima Bilih izaziva trnce, a i suparnički priznaju da i na njih impresivno djeluju njen rif, huk i refren. 

Znajući sve navedeno, nepravedno je, pa i bizarno, da pjesma koja toliko znači stotinama tisuća ljudi već desetljećima nema spot. Tu nepravdu ispravio je Hajduk, koji je kultnoj pjesmi konačno podario vizualni identitet kakav zaslužuje. Kadrovi za službeni spot za Dalmacijo snimljeni su na Poljudu prije derbija s Dinamom u listopadu prošle godine.

Derbi je odabran za snimanje službenog spota jer je na njemu u sjajnoj atmosferi pun stadion nosio Hajduk do pobjede pjevajući Dalmacijo. Kadrovi tribina i navijača u spotu su kombinirani s kadrovima nastalim korištenjem umjetne inteligencije. 

Pročitajte više