HAJDUKOVA FEŠTA U LOS ANGELESU Dijaspora poručila: Platit ćemo, samo dođite!

Foto: Screenshot

HAJDUK je ovog tjedna proslavio 106. rođendan, a obzirom na tisuće navijača splitskog kluba koji su raštrkani širom svijeta, nije čudno što se već danima slavi i u prekooceanskim zemljama.

Iz SAD-a su nam se javili kolege sa CroatianSports.com i poslali nam video sa "Bile noći" u San Pedru gdje je Hajdukov rođendan proslavilo oko 250 članova i prijatelja Društva prijatelja Hajduka Los Angeles.

"Naša organizacija je humanitarno društvo, skupljamo novce za djecu u Hrvatskoj, s posebnim potrebama, nezbrinutu djecu i ratne izbjeglice. To nas motivira. A Hajduk je poveznica svih nas", rekao je Dean Dragojević iz Društva prijatelja Hajduka Los Angeles.
 
"Osjećamo Hajduk kao dio naše obitelji, kao dio našeg identiteta s kojim se ponosimo", dodao je. I on, kao i mnogi okupljeni, voljeli bi vidjeti barem jednu Hajdukovu utakmicu u SAD-u. I spremni su platiti, pa i skupiti novac za Hajdukov dolazak.

Koliko? "Nema cijene", odgovara Dragojević.

"Hajduk mi sve znači. Sve mi je bio. Tko je tada znao za što drugo osim Hajduka? Nema tih novaca koje ja ne bih dao da dođu ovdje, ali je žalosno da se treba skupljati lova i tražiti sponzore. Hajduk bi morao imati financije da se hvata svih kuteva svijeta i dođe među svoje... U New Yorku je bila Bila noć. To je super. Ali žalosno je da bi morali skupljati novce za to. Znam da je teško, ali ako se ne može naći, uvijek sam spreman uložiti", kaže drugi član DPH LA Joško Ivčević. 

Franjo Kurtović, iz Hrvatskog doma, dao je odgovor na pitanje što je njemu Hajduk: "Neobjašnjivo, to je misterija. Dišpet? To je sastavni dio mene".

I ostali gosti tvrde da postoji jak interes za Hajduk, naročito u San Joseu i na Istočnoj obali. Najavljuju okupljanje svih DPH-a oko te ideje i, ako bude potrebno, pronalazak sponzora. Na Hajduku je da napravi sljedeći korak.
 

Pročitajte više