Hajdukovog klinca usporedili s veznjakom Liverpoola. Dobio je ocjenu 8.5 od 10

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MLADI Hajdukov nogometaš Rokas Pukštas jedan je od najtalentiranijih igrača SuperSport HNL-a i kao takav našao se u fokusu Facebook stranice skauta za nogometne talente Jaceka Kuliga, kojeg prati više od 150.000 ljudi. On svakog dana obrađuje jednog mladog igrača, analizira njegove karakteristike, uspoređuje ga s afirmiranijim imenom i daje konačnu ocjenu njegova talenta.

Za Pukštasa prvo navodi informacije da ima 18 godina, igra za Hajduk i ima američko i litvansko državljanstvo te pokriva pozicije ofenzivnog beka na obje strane, kao i sve pozicije u veznoj liniji. Opisuje ga kao "box-to-box" veznjaka, odnosno igrača koji najbolje funkcionira između dva šesnaesterca.

Usporedba mu je James Milner

Napominje da Pukštas igra s obje noge te da su mu vrline korištenje prostora, dodavanja, radna etika, oduzimanje lopte, tehnika, igra glavom i svestranost. Kulig je Hajdukova igrača usporedio s Liverpoolovim veznjakom Jamesom Milnerom, koji također može igrati i kao bek i kao krilo. Na ljestvici od 1 do 10 Pukštasov talent dobio je ocjenu 8.5.

TALENT OF THE DAY Rokas Pukštas Age: 18 Country: 🇺🇸🇱🇹 Club: Hajduk Split Position: RWB/LWB/DM/CM/AM Player role:...

Posted by Football Talent Scout - Jacek Kulig on Tuesday, March 14, 2023

Pukštas je ove sezone za Hajdukovu prvu momčad u prvenstvu nastupio 13 puta te postigao tri gola i jednu asistenciju, a odigrao je i nekoliko utakmica za juniore te za Solin u drugoj ligi.

Pročitajte više