TREĆE PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Hajdukovog protivnika pitali boji li se atmosfere na Poljudu. Odgovorio je bez straha

Foto: EPA

HAJDUK sutra u 21 sat na Poljudu igra prvu utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Vitorije Guimaraes. Portugalska momčad jučer je stigla u Split, gdje će odraditi posljednje treninge. Podsjetimo, hrvatski prvoligaš je prije par dana došao do 9100 pretplata za ovu sezonu, što je za oko 600 prodanih sezonskih ulaznica više od prošlosezonske brojke. U skladu s time, očekuje se puni Poljud za prvu europsku utakmicu.

Krilni igrač Vitorije Jota Silva, koji je stigao u ovom prijelaznom roku iz Case Pije, poručio je da je svjestan važnosti i težine sutrašnje utakmice, no "garantira kako igrači rade te će dati sve od sebe". Također, tvrdi da ga ne plaši atmosfera koju će doživjeti na Poljudu. Portugalci pišu da je na to pitanje odgovorio "prirodno" i "bez straha" pa dodao kako se "podrška nevjerojatnih navijača Vitorije ne može usporediti ni s kim".

"Hajduk je jako kompliciran protivnik, to je veliko ime u Hrvatskoj. Utakmica će biti zahtjevna, ali spremni smo. Mi smo Vitoria pa idemo ondje po veliki reuzultat, po pobjedu", rekao je Silva. Portugalski medij A Bola navodi kako trener Moreno u sastavu ima Jorgea Fernandesa i Tomasa Handela, no nijedan fizički nije u savršenom stanju. 

Borevković je u Hajduk došao iz Vitorije

U Hajduku, koji je lani osvojio SuperSport Hrvatski kup i zauzeo drugo mjesto u prvenstvu, igra stoper Toni Borevković posuđen iz Vitorije. Silva je rekao da ne razmišljaju o tome hoće li Borevković dati Splićanima informacije o svojoj bivšoj momčadi.

"Fokusirani smo na svoj rad, na to da odigramo dobro i prođemo dalje", naglasio je. Bolji iz dviju utakmica Hajduka i Vitorije igrat će protiv španjolskog Villarreala. "O tome ne razmišljamo. Nema smisla razmišljati o bilo kojoj drugoj utakmici osim o ovoj u četvrtak", zaključio je Silva.

Pročitajte više