Halilović najavio transfer i otkrio u koja tri kluba želi zaigrati

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ, 27-godišnji ofenzivni veznjak, svojevremeno najveći talent hrvatskog nogometa i bivši reprezentativac, igra dobru sezonu u nizozemskoj Fortuni Sittard nakon što je godinama mijenjao klubove. Karijera bivšeg Dinamovog talenta trebala je uzletjeti 2014. kad je potpisao za Barcelonu, no dogodilo se upravo suprotno i od tada je promijenio deset klubova.

"Želim u Španjolsku"

U razgovoru za španjolski Carrusel Deportivo otkrio je kako se želi vratiti u španjolski nogomet: "Želim pokazati što mogu napraviti u Španjolskoj. Fortuna mi neće praviti problem oko odlaska jer znaju da je to za mene i moju budućnost najbolje. Sviđaju mi se klubovi poput Betisa, Real Sociedada i Seville. Oni su u vrhu tablice, imaju loptu u posjedu i u takve ekipe bih se najbolje uklopio."

"Mogao sam puno bolje"

"Svi znaju da je moj san bio zaigrati za Barcelonu i Milan. U tome sam uspio. Ali nisam zadovoljan jer sam mogao puno bolje. Želim se vratiti na taj nivo i pokazati da imam kvalitetu. Želim ići u Španjolsku i nadam se da će se to dogoditi. Sada imam više iskustva, naučio sam jezik i vjerujem da sam dorastao tom nivou nogometa."

Igra standardno

Iz Barcelone je uslijedio odlazak u HSV pa vraćanje osmijeha u Las Palmasu, kako piše Marca, prije nego što je svoj put nastavio u Milanu, Standardu iz Liegea, Heerenveenu, Birmingham Cityju, Readingu, Rijeci i sad u Fortuni Sittard. Ove sezone ima 34 nastupa, pet golova i dvije asistencije za trenutni klub.

Pročitajte više