Halilović: U Rijeci je bio kaos. Odlazak je najbolja odluka koju sam donio

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ALEN HALILOVIĆ (27) u ljeto 2023. potpisao je jednogodišnji ugovor s nizozemskom Fortunom Sittard nakon što je šest mjeseci bio bez kluba, odnosno poslije raskida ugovora s Rijekom. Nekad najveći hrvatski talent ove sezone upisao je 19 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije za 11. klub Eredivisie.

Halilović je dao intervju za The Athletic, u kojem je, među ostalim, govorio o dolasku u Rijeku 2022., a zatim i odlasku poslije samo šest mjeseci. U riječkom klubu odigrao je svega 11 utakmica, a taj mu je period obilježila upala pluća. "To je bio težak period. U Rijeci sam dobio upalu pluća. Nisam mogao igrati dva mjeseca. Ležao sam u krevetu mjesec dana i smršavio pet kilograma.

Kada sam se vratio, očekivali su me u najboljem izdanju. No klub je bio u kaosu pa sam otišao. Sada to vidim kao najbolju odluku koju sam donio. Bio sam dovoljno zreo kako bih shvatio da mi je potreban mali odmor od nogometa jer mi je psihički bilo teško svaki put kada bih pogriješio ili podbacio u klubu", izjavio je Halilović.

Imao je ponudu iz Saudijske Arabije, ali izabrao je Fortunu

Halilović tvrdi da je ljetos imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali vjeruje kako može ostvariti velik rezultat pa je izabrao Fortunu. Ističe da je sretan u novom klubu.

Također, s obzirom na nevjerojatan talent koji je odmalena pokazivao, rekao je kako su od njega očekivali da će postati novi Luka Modrić, na što on kaže: "To nije bilo moguće." U konačnici, vjeruje da je ispred njega deset dobrih godina profesionalnog bavljenja nogometom.

Najmlađi debitant hrvatske reprezentacije

Halilović je prije više od deset godina zaigrao za Hrvatsku protiv Portugala i sa 16 godina postao najmlađi reprezentativac u povijesti Hrvatske. Predviđala mu se velika karijera, a godinu kasnije otišao je iz Dinama u Barcelonu za pet milijuna eura. Međutim, u Barceloni se nije nametnuo.

Kasnije je igrao za Sporting Gijon, Las Palmas, Hamburg, Milan, Standard, Heerenveen, Birmingham, Reading, Rijeku i sada Fortunu Sittard. S nizozemskim klubom nakon sezone mogao bi produljiti ugovor na još dvije godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.3 milijuna eura.

Pročitajte više