VN KANADE

Hamilton utješio Vettela zgodnom gestom, a Nijemac poručio: "I slijep bi vidio"

Foto: EPA

SEBASTIAN VETTEL prvi je u bolidu Ferrarija prošao kroz ciljnu ravninu na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1, ali je zbog kazne koja je izrečena Nijemcu pobjeda pripala branitelju naslova Lewisu Hamiltonu.

>> Kontroverzna pobjeda na VN Kanade: Vettel prvi prošao kroz cilj, Hamilton slavio

Vettel je u izravnom dvoboju s Hamiltonom napravio pogrešku i izletio je sa staze, a prilikom povratka na nju išao je izravno u Britanca. Činilo se da nije mogao drugačije reagirati nakon što je gubio kontrolu nad stražnjim krajem bolida, ali su suci smatrali drugačije i kaznili ga dodavanjem pet sekundi na ukupno vrijeme.

Nijemac se u izjavama poslije utrke nije složio s tim, ali je i stao u Hamiltonovu obranu jer su ga navijači izviždali tijekom proglašenja pobjednika.

"Nemojte zviždati Lewisu. Doista sam uživao u utrci i publici. Lewis je bio nešto brži, ali mi smo odradili sjajnu utrku", kazao je Vettel pa se dotaknuo kontroverznog trenutka:

"Moraš biti potpuno slijep da bi mislio da poslije prolaska preko trave možeš imati potpunu kontrolu nad bolidom. Imao sam sreće što nisam udario u zid. Gdje sam se trebao skloniti, kog vraga?!" na trenutak je Nijemac izgubio živce pa nastavio:

"Ovo je nepošten svijet i ova odluka nije nimalo fer. Mislim da sam rekao dovoljno, ljudi koji su gledali utrku sve će vam reći. Pitajte navijače, a mi smo imali sjajnu predstavu", kazao je Vettel.

>> VIDEO Vettel oduševio reakcijom na kontroverznu Hamiltonovu pobjedu

Po završetku utrke na stazi Gilles Villeneuve Vettel se parkirao na početku pit lanea i isprva se nije želio pridružiti Hamiltonu i Charlesu Leclercu na postolju. Otišao je direktno u prostorije svoje momčadi, a tek potom je došao na pobjedničko postolje, ali prethodno je napravio nešto što je oduševilo navijače.

Zamijenio je obilježja za pozicije i ispred bolida vozača Mercedesa stavio je broj dva, a na prazno mjesto, ono koje je za pobjednika, jedinicu.

Hamilton ga je utješio tako što ga je pri proglašenju pobjednika zagrlio i povukao na najviše postolje namijenjeno pobjedniku aludirajući na to da na vrhu ima mjesta za dvoje.

Pročitajte više