Hamšik: Radošević je bio drzak, potukli smo se. Nikad nisam bio tako bijesan

Foto: Screenshot

BIO je to 31. siječanj 2013. godine. Hajduk je za dva milijuna eura prodao Napoliju Josipa Radoševića, a on potpisao ugovor na četiri i pol godine s klubom pod Vezuvom. Bio je to transfer karijere za tada 18-godišnjeg Splićanina i velika prilika da se probije do reflektora najveće europske nogometne pozornice.

Ipak, na tome je i ostalo. Radošević je skupio tek 210 minuta kroz desetak nastupa za klub s juga Italije, a u međuvremenu je igrao na posudbama u Rijeci i španjolskom Eibaru. Nakon toga je Napoli s njim raskinuo ugovor godinu dana ranije, pa je bivši igrač Hajduka sezonu 2016./2017. proveo u Red Bull Salzburgu, potom se vratio na Poljud, a od 27. srpnja 2018. igrao za danski Brondby.

Embed from Getty Images

Jednostavno, u Napoliju nije dobivao često priliku, a ispostavilo se da je sebi zatvorio vrata onog dana kad je pokazao nepoštovanje prema kapetanu Mareku Hamšiku, koji je opisao što se točno dogodilo u autobiografiji.

"Bio sam kapetan i vođa, ali sam poštovao sve i uvijek pružao sve od sebe da se svi u svlačionici poštuju. No kad shvatite da netko misli da ste slabi zato jer često šutite, onda se toj osobi mora pokazati kako stoje stvari. Tako su neki bili uvjereni da mogu raditi što žele jer neću odmah reagirati. Međutim, kad prijeđu granicu, onda podignem glas, a ponekad i ruke", započeo je reprezentativac Slovačke, a danas član Daliana. 

Embed from Getty Images

Hamšik je bio u Napoliju od 2007. do 2019. Odigrao je najviše utakmica u klupskoj povijesti (520) te s Driesom Mertensom dijeli titulu najboljeg strijelca Napolija s po 121 golom. Dakle, u pitanju je jedan od simbola talijanskog kluba, ali Radoševića, prema Hamšikovom opisu, nije to previše impresioniralo, naprotiv.

"Momak je bio previše nabrijan i drzak te je oštro startao na meni tijekom jednog treninga. Nakon toga se hvalio fizičkom dominacijom, a potom u svlačionici pokazivao što ima među nogama. Znate, ne volim tučnjave, ali s Radoševićem nisam imao drugo rješenje. Bio je jako mlad igrač, koji je tek stigao u Napoli iz Hrvatske, i možda nije razumio da treba napraviti korak unatrag, slušati i upijati te da to ne znači da nemaš karakter. Izgubio sam strpljenje i došlo je do fizičkog sukoba, a suigrači su ostali zapanjeni. Nikad me nitko nije vidio tako bijesnog u Napoliju", otkrio je Hamšik.

Zbog toga je na koncu Radošević brže od očekivanog završio svoju avanturu na jugu Italije. 

Pročitajte više