Hapoel, Basel, Braga i Werder u Ligi prvaka!

POZNATI su svi putnici u skupine Lige prvaka. To su Hapoel Tel Aviv, Basel, Braga i Werder.

Portugalska Braga očigledno nije bila samo iznenađenje prošle sezone u portugalskom prvenstvu, već su na startu nove šokirali Sevillu koja je bila veliki favorit za ulazak u Ligu prvaka.

Prvu utakmicu 4. pretkola Lige prvaka je Braga dobila s 1:0, a posve su odškrinuli vrata ulaska u elitno natjecanje nakon sat vremena igre na Sanchez Pizjuanu. Golovima Matheusa i Lime su vodili 2:0. Tada su Sevilli bila potrebna čak četiri pogotka, a gledatelji su do kraja vidjeli čak - pet! No, još su dva završila u domaćoj mreži za pobjedu Brage 4:3. Igrač utakmice bio je Lima sa čak tri pogotka.

Basel je lako, s dvije pobjede, izbacio moldavski Šerif, klub koji je kolo ranije bio koban za zagrebački Dinamo. U Baselu je bilo 1:0, u Tiraspolu 3:0. Do 74. minute je trajala neizvjesnost, no prvo je Streller zabio za 1:0, a samo tri minute kasnije je domaćin ostao s igračem manje. Uslijedio je pravi potop, odnosno, dva pogotka Alexandrea Freija.

Red Bull Salzburg je dugo bio u igri da nadoknadi domaći poraz protiv izraelskog Hapoela 3:2. Sretno su došli u vodstvo u 42. minuti kada je Douglas nespretno zabio autogol. No, u nastavku je daleko bolji dojam ostavio domaćin. Propuštali su šanse, pogađali okvire vratiju, a da ne bude šokantne završnice potrudio se Zahavi koji je u 90. postavio konačnih 1:1.

Posebnu žal mogu osjećati nogometaši i navijači Sampdorije koje su sekunde odvajale od ulaska u Ligu prvaka. Prije uzvrata na svom terenu su imali težak zadatak - morali su nadoknaditi 1:3 iz Bremena protiv Werdera.

No, već nakon trinaest minuta igre na svom terenu su nadoknadili taj minus. Vodili su 2-0 pogocima sjajnog strijelca Giampaola Pazzinija. Prvi je postigao u 8. minuti glavom, a drugi samo pet minuta kasnije i to poluvolejem iz trka.

Nakon toga su se redale šanse na obje strane, a činilo se kako je sve gotovo pet minuta prije kraja kada je Antonio Cassano petom, nekako, uspio provući loptu ispod Tima Wiesea za 3-0.

No, u trećoj minuti nadoknade je Markus Rosenberg postigao pogodak za 3-1, uveo svoju momčad u produžetke, a domaćina je pokopao sjajnim šutem Claudio Pizarro u 100. minuti.


Pročitajte više