Hazard: Jedem sve što se nudi, čak i ako mi se ne sviđa

Foto: EPA

EDEN HAZARD (33) je u listopadu prošle godine objavio da je nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica odlučio završiti karijeru profesionalnog nogometaša. Iako je u jednom trenutku ta karijera bila blistava, a on jedan od najboljih na svijetu, među navijačima Real Madrida ostat će upamćen kao najveći promašaj u povijesti kluba.

Među ostalim, 2015. godine proglašen je najboljim nogometašem u Engleskoj, a bio je i najbolji igrač Lilleovih sezona 2010./2011 i 2011./2012. te Chelseajeve sezone 2014./2015. Karijeru je završio sa 623 odigrane utakmice, 167 pogodaka i 157 asistencija. U Realu je bio tek sjena igrača kakav je nekoć bio.

Real Madrid platio ga je 115 milijuna eura 2019. godine, učinivši ga najskupljim igračem u povijesti kluba. Međutim, belgijski napadač pokazao se i kao najveće razočaranje. Često je bio ozlijeđen, a pisalo se i o njegovom nedostatku volje te prekomjernoj težini. Tijekom četiri godine zabio je sedam i namjestio 12 golova u svega 76 utakmica, ujedno s ostatkom sastava osvojivši sedam trofeja.

"Svakog sam se ljeta udebljao četiri-pet kilograma"

Hazard je gostovao u podcastu Johna Obija Mikela, bivšeg suigrača iz Chelseaja te nekadašnjeg nigerijskog reprezentativnog veznjaka. Među ostalim, bivša belgijska zvijezda govorila je o pričama prema kojima je na Realove pripreme dolazio nespreman i s viškom kilograma.

"To je bila istina. Svakog sam se ljeta udebljao četiri-pet kilograma. Mislio sam da tijekom slobodnog vremena mogu raditi što želim nakon što deset mjeseci godišnje držim tijelo na najvišoj razini dok me ljudi šutiraju.

Nemojte od mene tražiti da bilo što radim tijekom odmora. Uživam biti s obitelji i ići na plažu, ne tražite me da trčim ta tri-četiri tjedna. Mogu s djecom igrati nogomet na plaži, nema problema, ali ne tražite me da trčim", rekao je Hazard.

"Volim pivo jer moja zemlja ima najbolja piva na svijetu"

"Pogledajte moju cijelu karijeru. U prvih mjesec dana sezone razmišljao sam kako je tek početak, a onda bih od rujna do listopada letio jer mi je trebalo vremena kako bih tijelo i um doveo u najbolje stanje.

No da, istina je, s odmora sam se vraćao s pet kilograma viška. Volim provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. Ponudiš li mi nešto za pojesti, ja ću to prihvatiti. Čak i ako mi se ne sviđa, pojest ću. Belgijac sam i mi volimo pivo jer moja zemlja ima najbolja piva na svijetu. Nisam pio svaki dan, to nije točno, ali jedno ili dva bi mi lijepo sjela nakon utakmice", dodao je.

Korona je utjecala na Hazarda

Ipak, Hazard smatra da nije mogao puno toga napraviti kako bi poboljšao formu dok je bio u Realu. "Nisam imao sreće za vrijeme korone. Ako želite znati istinu, otišao sam u Dallas na operaciju gležnja, a zatim sam se vratio u Madrid i tada je počela korona.

Tijekom dva do dva i pol mjeseca bio sam sam kod kuće, nisam išao na terapije u sklopu rehabilitacije. Da sada mogu nešto promijeniti, rekao bih liječniku da dovede fizioterapeuta jer mi je bila potrebna rehabilitacija kako bih igrao na najvišoj razini.

Kada je korona prošla, vratili smo se na teren. Trudio sam se kao lud, ali gležanj nije bio isti. Iduću sam sezonu sve polomio", izjavio je Hazard.

Pročitajte više