Hiddink proziva Mourinha, Alves: Pepe je zaslužio crveni karton



IAKO su Barcelona i Real Madrid u subotu iznenađujuće, da ne kažemo senzacionalno izgubili svoje prvenstvene utakmice u Primeri, njihov ovotjedni sraz u Ligi prvaka i dalje je vodeća tima svih priča u španjolskom nogometu. U srijedu je Barcelona na Stadionu Santiago Bernabeu svladala Real Madrid s 2-0 dvama golovima Lionela Messija. Oba je najbolji svjetski nogometaš zabio nakon isključenja Realovog Portugalca Pepea, koji je dobio izravni crveni karton zbog starta na brazilskom desnom braniču Barcelone Daniju Alvesu.

U analizi utakmice su gotovo svi poklonici Real Madrida upravo taj trenutak označili kao prijelomni za prvi od dva ''el clasica'' u polufinalu Lige prvaka. Neke je naljutila činjenica da je Alves dugo ostao ležati na travnjaku, te je bio iznesen na nosilima, a samo koju minutu kasnije je opet "trčao kao navijen".

"Sučeva odluka da Pepeu dodijeli crveni karton je bila apsolutno ispravna! Hvala Bogu da sam nosio zaštitnike za cjevanicu", izjavio je Alves u subotu, nakon što je njegova momčad izgubila u gostima kod Real Sociedada 2-1 u 34. prvenstvenom kolu u Primeri. Prije toga je i Real Madrid kao domaćin poražen od Zaragoze s 3-2, pa je Barcelona zadržala 8 bodova prednosti pred Realom i praktički već ima osiguran naslov prvaka.

"Iz ove utakmice moramo naučiti svoju lekciju. Šteta što je bio poništen gol Gabriela Milita, budući da je u pitanju bio regularan pogodak. No, sad se moramo usredotočiti na Ligu prvaka", konstatirao je bivši branič Seville.

Hiddink proziva Mourinha: Trebao bi se ispričati!


Jedan bivši menadžer nogometaša Chelsea, Nizozemac Guus Hiddink, prozvao je drugog, Portugalca Josea Mourinha, zbog njegovih izjava nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone…

Nakon što je Barcelona pobijedila s 2-0, čime je, dakako, napravila veliki korak ka plasmanu u finale na Wembleyju, Realov trener Jose Mourinho je otvoreno napao Europsku nogometnu federaciju (UEFA) da sustavno pomaže Barceloni, zbog čega je protiv njega UEFA već otvorila i disciplinski postupak.

"Mourinho je otišao predaleko. Svim kritikama na račun sudaca i UEFA-e je zapravo želio odvratiti pozornost od načina na koji je igrala njegova momčad. Uključio je i mene u tu priču, usporedivši utakmicu Reala i Barcelone s polufinalom Lige prvaka 2009. godine između Chelseaja i Barcelone, kada sam ja bio menadžer Chelseaja. Mi smo tada ostali bez finala. Kao što će vjerojatno i Real ostati bez finala. No, za razliku od njih, mi nismo kukali o urotama", započeo je svoje izlaganje Hiddink, koji trenutno obnaša dužnost izbornika reprezentacije Turske.

"Uopće se ne slažem s Mourinhom. Istina je da je Chelsea tada bio jako oštećen, posebno zbog penala koji nam nije dosuđen u sudačkoj nadoknadi zbog igranja rukom. Bila je to sučeva očigledna pogreška. Nekoliko dana kasnije, kada su se emocije malo stišale, shvatili smo da nam je bio onemogućen plasman u finale Lige prvaka. Ali nikada nitko u Chelseaju nije tvrdio da se radilo o zavjeri. Takve stvari se jednostavno ne govore. Ja čak ne bi niti pomislio takvo što. Ali, Mourinho jest. Otišao je predaleko."

Hiddink u zaključku: "Trebao bi Mourinho još jednom pogledati video-snimku i nakon toga se ispričati. Ukoliko to ne učini, jasno je da iskrivljuje istinu u svoju korist."

Pročitajte više