TRANSFERI

Higuain: Koliko je Barca platila Lewandowskog? 50 mil. eura? Uf...

Foto: EPA

GONZALO HIGUAIN, aktualni napadač Inter Miamija i nekadašnji golgeter Real Madrida, Napolija, Juventusa..., iznenadio se kad je čuo da je Barcelona transfer Roberta Lewandowskog iz Bayerna platila 50 milijuna eura. U razgovoru za Catalunya Radio ostao je iznenađen iznosom koji je španjolski velikan izdvojio za uskoro 34-godišnjeg napadača, a onda i ublažio prvotnu reakciju divljenjem spram onog što Lewandowski radi na terenu.

"Lewandowski... Ispričavam se na neznanju, kolika je bila odšteta? 50 milijuna eura? Uf...", rekao je Higuain, a onda se prisjetio učinka poljskog napadača kojeg je nazvao jednim od najboljih u posljednjih deset godina. Samo u prošloj sezoni zabio je 50 golova u 46 odigranih utakmica za Bayern.

Kad je Higuain 2007. dolazio u Real Madrid, španjolski klub je njegovo dovođenje River Plateu platio 12 milijuna eura. Odigrao je 264 utakmice za taj klub uz učinak od 121 gola i 56 asistencija te s njim bio trostruki prvak Španjolske.

"U ovom trenutku je 50 milijuna eura u nogometu sitnica. Nekoć je to zvučalo nemoguće, a danas i dob nogometaša malo znači. Benzema je prošle sezone u Ligi prvaka zabio 15 golova. Barca je napravila sjajan posao, Lewandowski je životinja."

Pročitajte više