Hit igrač Svjetskog prvenstva briljira i u klubu, a sad je dogovorio transfer

Foto: EPA

EKVADORSKI nogometaš Enner Valencia (33) od ljeta će postati novi igrač brazilskog Internacionala, javlja Fabrizio Romano. U Brazil će doći nakon što mu istekne ugovor s turskim Fenerbahčeom, gdje ove sezone briljira. U 18 utakmica u turskom prvenstvu zabio je čak 20 golova te je uvjerljivo najbolji strijelac lige.

Iza Valencije je i odlično Svjetsko prvenstvo. Zabio je dva gola u pobjedi nad Katarom i jedan u remiju s Nizozemskom, no to Ekvadoru nije bilo dovoljno za prolazak skupine jer je u odlučujućoj utakmici izgubio od Senegala. Valenciji to nije bio prvi put da na jednom SP-u postigne tri pogotka - isto je napravio i 2014. u Brazilu.

Valencia će se tako nakon 10 godina vratiti u Južnu Ameriku. Ekvadorski Emelec napustio je 2013. godine te je otišao u meksičku Pachucu. Zatim je proveo tri godine igrajući u Engleskoj za West Ham i Everton, da bi se 2017. vratio u Meksiko, ovaj put u Tigres. U Fenerbahčeu je od 2020. godine. S 38 golova u 77 nastupa najbolji je strijelac u povijesti Ekvadora.

Pročitajte više