Hit napadač će debitirati za Englesku. To će njegov klub koštati milijun funti

Foto: EPA-EFE

IVAN TONEY pozvan je u englesku reprezentaciju za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Italije i Ukrajine i očekuje se da će u jednoj od njih debitirati. Toney je ove sezone u 26 nastupa za Brentford zabio 17 golova uz pet asistencija i Gareth Southgate će mu sigurno dati priliku u jednoj od ove dvije utakmice.

Sjajni 27-godišnji napadač u Brentford je stigao u ljeto 2020. godine iz Peterborougha u kojem je u 94 utakmice zabio 49 golova. Brentford ga je trećeligašu platio šest milijuna funti, ali je transfer u međuvremenu narastao na devet milijuna zbog raznih bonusa od kojih je većina već ostvarena.

Jedan od zadnjih koji je ostao ostvarit će se ovog vikenda. Naime, Brentford mora Peterboroughu platiti dodatnih milijun eura ako Toney tijekom trajanja ugovora u Brentfordu debitira za englesku reprezentaciju. Trećeligaš je sjajno procijenio Toneyev potencijal te će na ime njegova debija za Englesku jako dobro zaraditi.

Brentford je tom klubu već isplatio 2.5 milijuna funti bonusa među kojima je bio i onaj za svakih pet nastupa za Brentford do maksimalnih 50 nastupa što je Toney odavno ostvario. Peterboroughu će pripasti i značajan postotak od sljedećeg transfera, a procjena je da će Toney ovog ljeta otići iz Brentforda za oko 50 milijuna funti.

 

Pročitajte više