Transferi

Hit-igrač Premiershipa pred iznenađujućim transferom?

Foto: Getty Images

BRITANSKI Daily Express piše kako Leeds United želi dovesti španjolskog krilnog napadača Adamu Traorea.

Iako mu ugovor s Wolverhamptonom istječe tek 2023. godine, klub je već ove sezone počeo pregovore o novom ugovoru. Ipak, u pregovorima već dugo nije došlo do napretka.

Wolverhampton za igrača traži 90 milijuna eura

Zbog toga mnogi povezuju manju Traoreovu minutažu ove sezone s odlukom da ne produži ugovor s klubom. Startao je u tek sedam od 14 ligaških utakmica, a menadžer Nuno Espirito Santo više vjeruje Pedru Netu i Danielu Podenceu.

Interes za 24-godišnjeg napadača su već iskazali Liverpool, Manchester United i Juventus, ali oni ne žele platiti odštetnu klauzulu od 90 milijuna eura. U priču se sada uključio Leeds koji želi dovesti Traorea, ali za manju cijenu na što bi Wolvesi mogli pristati s obzirom na to da Španjolac manje igra.

U Leedsu radi čovjek koji je Traorea doveo u Middlesbrough

U Leeds bi ubrzo trebalo stići ulaganje od 55 milijuna eura jer klub iz NFL-a San Francisco 49ers namjerava povećati svoj udio u dionicama s 10 na 25 posto.

Uz to, u Leedsu kao sportski direktor radi Victor Orta, čovjek koji je Traorea na ljeto 2016. godine doveo u Middlesbrough. Dvije godine kasnije igrač je pojačao Wolverhampton.

Traore još nije zabio gol u 15 nastupa ove sezone

Ipak, prije otprilike mjesec dana je Nuno Espirito Santo dao do znanja kako Traore ostaje u klubu.

"Ono što mogu reći je da je Traore oduševljen što je ovdje. Može se vidjeti koliko je sretan na treningu. Stvari će se odviti prirodno. Špekulacije oko naših igrača nas ne zamaraju. Mi znamo što moramo napraviti, a prvo je da igrači budu sretni gdje su", kazao je menadžer Wolvesa.

Traore je ove sezone u svim natjecanjima upisao 15 nastupa bez učinka.

Pročitajte više