HNS na SP-u zaradio dodatne milijune, u blagajni je već 85 milijuna kuna

Foto: EPA

HRVATSKI nogometni savez uprihodio je dodatna četiri milijuna dolara plasmanom nacionalne reprezentacije u osminu finala tekućeg Svjetskog prvaka u Rusiji.

Plasman na Mundijal osigurao je Hrvatskom nogometnom savezu devet i pol milijuna dolara; osam milijuna dolara kao dio nagradnog fonta te jedan i pol milijun dolara kao sredstvo za troškove priprema i boravka tijekom turnira.

Izbori li nacionalna reprezentacija i četvrtfinale, Hrvatski nogometni savez profitirat će s dodatnih četiri milijuna dolara. Preračunato u kune, blagajna je izborenom grupnom fazom i osminom finala bogatija za 85 i pol milijuna kuna.

Nagradni fond Svjetskog prvenstva u Rusiji za ulazak u polufinale jamči ukupno 22 milijuna dolara. Brončana reprezentacija bit će nagrađena sa sveukupno 24 milijuna dolara. Finalist sa srebrnim odličjem zaradit će 28 milijuna dolara. Matičnom savezu prvaka 21. izdanja globalne smotre na račun bit će uplaćeno rekordnih 38 milijuna dolara.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prije početka turnira objavila je kako će nagradnim fondom - čak 215 milijuna dolara bogatijim u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo u Brazilu - podijeliti oko 790 milijuna dolara.

Pročitajte više