HNS nudi Gruziju: Hoće li reprezentacija nakon više od 14 godina u Splitu igrati službenu utakmicu?

HOĆE li se i to dogoditi nakon više od 14 godina? Zorislav Srebrić jučer je u ime Hrvatskog nogometnog saveza ponudio Hajduku organiziranje utakmice Hrvatska - Gruzija!

Riječ je o utakmici šestog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini, koja se igra 4. lipnja, a Srebrić je domaćinstvo tog dvoboja ponudio vodećim ljudima Hajduka, koji su ga ugostili na Poljudu.

Posljednju službenu utakmicu reprezentacija je u Splitu igrala je u 2. travnja 1997., kada su protiv Slovenije remizirali 3:3. Otada je HNS sustavno ignorirao Split i milijun fanova na jugu zemlje (uz Dalmaciju, tu su i Hrvati iz BiH), čak i u situacijama kad bi prethodno obećali gradu pod Marjanom neki kvalifikacijski okršaj, poput drugog dolaska Engleza (rujan 2008.).

U međuvremenu su u Split kao kompenzacija stizali Brazil, Njemačka, Španjolska, a HNS je maćehinski odnos pravdao nebulozama poput one kako reprezentacija u tri službene utakmice Italija (1:1), Danska (1:1) i Slovenija (3:3) nikad nije pobijedila.

Pročitajte više