HNS o sukobu interesa: U hrvatskom nogometu se radi po zakonu

HRVATSKI nogometni savez izdao je priopćenje nakon što se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa napokon reagiralo na nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Jučer je MZOŠ poslalo priopćenje HNS-u vezano za sukob interesa u Dinamu u kojem je naložilo da "krovna nogometna organizacija, poduzme sve mjere u njihovoj nadležnosti kako bi se spriječio bilo kakav sukob interesa".

> Poškakljaj me da se nasmijem

> Stigla službena potvrda: Vlada ne želi Mamića u sukobu interesa

Dopis je odgovor Ministarstva na upozorenje pučkog pravobranitelja Jurice Malčića i inicijative Zajedno za Dinamo na mnoge nepravilnosti u radu NK Dinamo koje krše Zakon o sportu, Zakon o udrugama i Statut kluba. Također, radi se i o jasnim pritiscima da u nogometnoj vladi ne sjede osobe protiv kojih se vode kazneni postupci, a za koje je predviđena kazna zatvora viša od tri godine. Ta opcija dodiruje Peru Vićana, Miroslava Uljana, Stipu Gabrića Jamba, Damira Vrbanovića i Ivicu Šparavca.

Dan kasnije, reagirao je HNS. Evo što kažu u priopćenju:

"Službeno priopćenje MZOŠ-a je uzeto u razmatranje za daljnji postupak i u ovome trenutku nije moguće dati detaljnije obrazloženje.

Podsjećamo da HNS kao krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj stalno surađuje s nadležnim ministarstvom i provodi sve svoje aktivnosti sukladno Zakonu o športu i temeljnim postulatima Uefe i Fife, kao najviših nogometnih instanci.

HNS će i dalje aktivno surađivati s ministarstvom u cilju provedbe svih zakonskih mjera i regulativa pa tako i u svezi jučerašnjeg dopisa."

Pročitajte više