Formula 1

Honda se 2021. godine povlači iz F1 i prekida suradnju s Red Bullom i Alphom Tauri

Foto: EPA

HONDA se nakon sljedeće sezone povlači iz Formule. Dobavljač motora koji trenutno opskrbljuje Red Bull i Alphu Tauri u Formulu 1 se vratio 2015. godine kada je započeo suradnju s McLarenom.

Izrazito neuspješna suradnja je prekinuta 2018. godine kada se Honda pridružila Toro Rossu, a danas Alphi Tauri, dok je sljedeće godine krenula suradnja s Red Bullom.

Red Bull može nastaviti s Renaultom ako ne pronađe drugog dobavljača

Japanski konstruktor je s navedenim momčadima ostvario pet pobjeda. Njih četiri su djelo Maxa Verstappena, dva puta u Austriji te po jednom u Njemačkoj i Brazilu, dok je Pierre Gasly ove godine slavio u Monzi s Alphom Tauri.

Ako Red Bull sam ne pronađe konstruktora, motorima će ga morati opskrbljivati Renault koji ima manje momčadi koje trenutno opskrbljuje od Ferrarija i Mercedesa. Ipak, ako Red Bull i Alpha Tauri uspiju dovesti novog konstruktora ili potpišu ugovor s Ferrarijem i Mercedesom, Renault može ispasti iz igre.

Podsjetimo, Red Bull i Alpha Tauri su potpisali novi ugovor Concorde koji će ih u Formuli 1 zadržati najkraće do 2025. godine.

Pročitajte više