Hrgović: Portugalci su protivnik kojega smo najmanje željeli, ali i mi imamo odličnu momčad

MIRKO HRGOVIĆ, jedan od Ćirinih izabranika, svjestan je snage protivnika u dodatnim kvalifikacijama, ali u razgovoru za Index napominje da će BiH dati sve od sebe kako bi izbacila uglednog protivnika i otišla na SP.

Ljevak koji igra za njemački drugoligaš Greuther Furth jedva čeka obračune s Ronaldom, Nanijem, Decom i društvom: "Sigurno je da su oni protivnik kojeg smo najmanje željeli, ali sada se treba dobro pripremiti. Ždrijeb je težak, međutim, mi ćemo dati sve od sebe da budemo bolji i ostvarimo plasman na SP."

Portugalski izbornik Queiroz istakao je napad vaše reprezentacije kao glavnu prijetnju. Možete li im vi prirediti iznenađenje s neke druge strane?

Ove kvalifikacije su pokazale kako cijela naša momčad zaslužuje respekt, ali napad je posebna priča jer to su igrači koji se na najzahtjevnijim utakmicama iskazuju iz tjedna u tjedan i portugalski izbornik nije ništa preuveličavao. Džeko i Ibišević su svjetske klase, a s Misimovićem iza leđa tvore odličan trio koji svakome može unijeti pomutnju, pa i Portugalu.

Ključno je da se dobro pripremimo u tih desetak dana što ćemo biti zajedno u dodatnim kvalifikacijama, pa što bude.

Možete li zaustaviti Cristiana Ronalda i ostale portugalske zvijezde?

To su velemajstori koje će biti teško zaustaviti, ali mi ćemo svi biti duplo više motivirani kada znamo koji ulog je u igri, tako da se nećemo dati impresionirati.

Olakšava li vam posao što je prva utakmica u Portugalu, a uzvrat u Zenici?

Svakako je bolje što je takav raspored, ali ništa nam neće značiti revanš ako prvu utakmicu u gostima ne odigramo na visini.

Jesi li se čuo s igračima nakon što vas je ždrijeb "pomilovao"?

Još nisam stigao s njima prokomentirati suparnika, ali znam da smo, nakon što smo izborili dodatne kvalifikacije, jednoglasno zaključili kako bi svakako htjeli izbjeći Portugal.

Pročitajte više