SKANDALOZNO! HRT večeras prenosi meč Kolindinog miljenika, a ne zna protiv koga se bori

Foto: Hina, Index

VEČERAS će HRT drugi put u godinu dana uživo prenositi meč mladog i prilično nepoznatog hrvatskog boksača Luke Pupeka, koji se u Južnoafričkoj republici bori za WBC-ov Silver Youth pojas srednje kategorije. 

> Sjećate se Luke Pupeka, sina poduzetnika, čije sumnjive mečeve sponzorira Kolinda? HRT ga opet prenosi!

Šira javnost Pupeka je upoznala nakon serije članaka Indexa o sinu poduzetnika čije mečeve za nevažnu titulu u prime-timeu, za vaš novac, prenosi HRT, a počasno sponzorira predsjednica Kolinda.

Luka Pupek večeras će se u Johannesburgu boriti protiv Maonoa Allyja, mladog boksača iz Tanzanije. Iako se radi o prilično nevažnom meču i široj javnosti nepoznatim boksačima, HRT će ga opet prenositi u udarnom terminu.

HRT ne zna čiji meč prenosi?

Od HRT-a smo zatražili objašnjenje uoči večerašnjeg meča, a njihov odgovor nas je zaprepastio jer, sudeći prema odgovoru, čini se da na nacionalnoj televiziji ne znaju ni protiv koga se Pupek uopće bori! 
 
"Obavješćujemo Vas kako će Hrvatska radiotelevizija prenositi meč Luke Pupeka večeras, 23. veljače, protiv Azizija Mponde iz Tanzanije za naslov Silver Youth Middleweight Championshipa po pravilima boksačke organizacije World Boxing Council – WBC", odgovorili su nam s HRT-a.

Azizi Mponda je doista boksač, također iz Tanzanije, ali ime Pupekovog protivnika je Maono Ally, što je službeno potvrđeno prije samo 12 dana. Do tada je u najavi meča na HRT-u, uz ime Marija Pupeka, stajao upitnik.

Kako su nam potvrdili na HRT-u, "Hrvatska radiotelevizija dogovor i pripremu meča u Johannesburgu pokrenula je prije otprilike dva mjeseca".  

Završena istraga na HTV-u: Pupekovi mečevi su sadržaj javnog značaja

Prije godinu dana Pupek je osvojio pojas mediteranskog WBC prvaka pobjedom nad francuskim borcem Jean-Michelom Hamilcarom u zagrebačkom Westinu. Međutim, meč je podigao puno prašine nakon što je Index Sport objavio tekst o raznim malverzacijama u organizaciji i realizaciji ovog meča.

Borba je tada organizirana pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Milana Bandića, uz izravan prijenos na HRT-u na račun i veliko iznenađenje svojih pretplatnika koji nisu imali pojma što gledaju. Na HTV-u je zbog toga pokrenuta i istraga, a kako su nam danas odgovorili, Nadzorni odbor prihvatio je izvješće odgovornih urednika, koji tvrde da Pupekovi mečevi nisu komercijalni, već sadržaj javnog značaja.

HRT: Mečevi Filipa Hrgovića su preskupi

Večeras od 22:00 sata HRT će opet prenositi meč Luke Pupeka, za još jednu prilično nevažnu titulu. Na Prisavlju kažu da se radi o popularizaciji boksa, dok istovremeno ne znaju ime Pupekovog protivnika! 


"Naime, prijenos mečeva Luke Pupeka jedan je u nizu pokušaja da se boks i hrvatski boksači vrate na ekrane Hrvatske radiotelevizije. Ove sezone ugovorili smo i seriju prijenosa Svjetske boksačke lige u kojoj nastupa hrvatska momčad Croatian Knights pod okriljem Hrvatskoga boksačkog saveza", objasnili su nam iz HRT-a.

Veliko pitanje je i zašto HRT promovira Pupeka dok ignorira poznatije i uspješnije hrvatske boksače. Najpoznatiji hrvatski boksač Filip Hrgović u subotu se bori u četvrtom profesionalnom meču karijere, ali tu HRT ne vidi prostor za popularizaciju boksa. Tvrde da im je Hrgović preskup.
 
"Glede mečeva Filipa Hrgovića, prava za Republiku Hrvatsku od tvrtke Sauerland otkupila je Arenasport te zasad još nismo osigurali neekskluzivna prava. Hrvatska radiotelevizija ima namjeru prenositi mečeve Filipa Hrgovića, ali prepreka je u tome visoka cijena prijenosa", odgovorili su nam.

Na upit Indexa na koji način su zadovoljeni financijski interesi HRT-a prijenosom meča Luke Pupeka, dobili smo sljedeći odgovor:

"U ugovoru su televizijska prava ustupljena besplatno, a sav mogući prihod od marketinga pripada Hrvatskoj radioteleviziji. Jedini tehnički trošak za Hrvatsku radioteleviziju je trošak satelitske veze."


 
 
 

 

Pročitajte više