VATERPOLO

Hrvate u Beogradu čekaju krcat bazen, mrki domaćini, munje i gromovi

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti danas od 16.45 sati u Beogradu igraju finale Svjetske lige protiv domaćina završnog turnira Srbije.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Španjolsku, a Srbija je bila bolja od Australije. Još uoči tih polufinalnih okršaja domaćini su dizali tenzije pred finale zbog neslaganja oko rasporeda jučerašnjih utakmica.

Bukić: Da smo prihvatili, nama bi bilo još teže

Srbija je, naime, željela igrati svoj polufinalni susret u kasnijem terminu, u 16.45 sati umjesto u 15, jer kasniji termin u pravilu privlači veći broj gledatelja. No hrvatska reprezentacija to je odbila i zadržala svoj termin. Taj detalj srpski mediji iskoristili su za dodatnu motivaciju.

"Istina je, tražili su nas zamjenu termina iz razumljivih razloga, ali nama bi tu bilo još i teže jer smo igrali protiv težeg protivnika. Izbornik se konzultirao sa stručnim stožerom i igračima te je odlučeno da se njihov zahtjev ne prihvati", potvrdio je za Index dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Srbima nije najbolje sjela hrvatska odbijenica, mrko su je prihvatili, ali Bukić tvrdi da nije bilo tenzija i da je sve riješeno normalnom komunikacijom.

Bazen je rasprodan, na utakmici više od 4000 ljudi

Ulaznice za finale na otvorenom bazenu na Tašmajdanu su rasprodane, utakmicu će od 16.45 sati uživo gledati 4000 ljudi iako se najavljuje olujno nevrijeme. Baš zbog toga početak je pomaknut s prvotno predviđenog termina u 21 sat.

"Mogla bi oluja početi i ranije, za vrijeme utakmice, ali zato su i pomaknuli termin. Ako bude trebalo prekidati utakmicu, da se ne nastavlja baš u ponoć, nego u ranijem terminu", objasnio je Bukić.

Je li vaterpolistima u bazenu problem ako pokisnu?

Ne bi, naravno, vaterpolistima u bazenu bio problem pokisnuti, ali uvijek postoji opasnost, ma koliko mala, od potencijalno kobnog udara groma pa je bolje ne riskirati.

Hrvatska i Srbija već su se susrele na završnom turniru Svjetske lige, a domaćini su slavili 11:10. Ulog u finalu je velik jer pobjeda ne nosi samo naslov pobjednika i nagradu od 350.000 dolara nego i plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Pročitajte više