"SRBIJA MOŽE POBIJEDITI U SPLITU, IAKO HRVATI IMAJU SUCE" Najbolji srpski rukometaš o otvaranju Eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA - SRBIJA utakmica je kojom se 12. siječnja u 20:30 u Spaladium Areni otvara Europsko prvenstvo. Rasprodano je svih 11 tisuća ulaznica za susjedski derbi i nema dvojbe da goste čeka paklena atmosfera.

Na EP-u koje se prije pet godina održavalo u Srbiji domaćin je u polufinalu u Beogradu pobijedio Hrvatsku 26:22, pa publika koja dolazi u Split želi sudjelovati u revanšu Srbima.
 
Petar Nenadić, koji je upravo drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg srpskog rukometaša, svjestan je da njegovu reprezentaciju u Splitu čeka vruća atmosfera. Ali priliku za iznenađenje vidi u pritisku koji protivnik osjeća i tome što Srbija uvijek odlično igra na otvaranju turnira, piše Telegraf za koji Nenadić najavljuje EP:
 
"Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće... Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom na to da dugi niz godina nismo imali značajnije uspjehe, ali u današnjem sportu sve je moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu.''
 
Pritisak je prebacio na Hrvate, favorite za osvajanje zlata.
 
"Igramo balkanski klasik, sigurno je da će biti puna dvorana, atmosfera i suđenje bit će na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija dobro igra na otvaranju velikih natjecanja."
 
Igrač berlinskog Fuchsea otkrio je da je o predstojećoj utakmici često pričao s trojicom splitskih suigrača u klubu: Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.
 
"Već su mi rekli što me čeka u Splitu. Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo."

Pročitajte više