HRVATSKA - SRBIJA OD 20:30

Hrvati napravili ludnicu protiv Srbije, atmosfera kakva se ne pamti godinama

Foto: Index.hr, Slavko Midzor/PIXSELL

PREKO pet tisuća hrvatskih navijača bodrilo je Hrvatsku u pobjedi protiv Srbije 24:21, na utakmici kojom su izabranici Line Červara zaključili natjecanje u skupini A i s maksimalnim učinkom prošli u drugi krug.

Bila je to utakmica koja nije imala rezultatsku važnost. Hrvatska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini, dok je Srbija bila bez izgleda za prolaz.

Kao u prve dvije utakmice protiv Bjelorusije i Crne Gore, hrvatski navijači apsolutno su izdominirali na tribinama u Stadthalle dvorani. Iz svih dijelova Hrvatske i regije došli su u rekordnom broju i priredili pravu ludnicu. Godinama nismo svjedočili ovakvoj podršci našim rukometašima.

Dva manja incidenta

Većih incidenata na tribinama nije bilo, osim dva manja. Na intonaciji himni dio hrvatskih navijača zviždao je himni Srbije, dok je dio aplaudirao. Također, u prijelomnim trenucima utakmice za hrvatsku pobjedu pred vratara Vladimira Cuparu doletio je upaljač, ali je on prethodno to isprovocirao, da bi ga on za koji napad bacio nazad u publiku.

Uživo pratite navijačku atmosferu mogli ste pratiti na Index Sportu.

21.50 Čudesna atmosfera u Grazu! Preko pet tisuća grla pjeva "Zovi, samo zovi!" dok Hrvatska juri prema velikoj pobjedi protiv Srbije.

21.45 Nije prošlo bez incidenta na tribinama! Upaljač je s tribina doletio pred vratara Srbije Vladimira Cuparu, nakon čega je on taj upaljač bacio nazad među navijače. Službeni spiker utakmice zamolio je navijače da se smire.

21.35 Eksplodirale su tribine kad se Hrvatska vratila u vodstvo.

21.00 Dio navijača s hrvatske tribine viče: "Nije gotov rat!"

20.50 Nevjerojatna podrška navijača u Grazu. Preko pet tisuća ljudi došlo je bodriti Hrvatsku u velikom okršaju sa Srbijom. "Zovi, samo zovi" ori se Stadthalle dvoranom.

20.45 Na redu su "Moja domovina" i "Mi, Hrvati". Samo hrvatski navijači čuju se na tribinama u Grazu. 

20.30 Počela je utakmica! Fantastična atmosfera na samom početku. "Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu", ori se s tribina Stadthalle dvorane. Nedugo zatim Hrvati su skandirali srpskom dijelu tribina "Malo vas je, pi*kice!" i "Vukovar, Vukovar!"

20.25 Još malo do početka! Na redu su himne. Dio hrvatskih navijača zviždao je srpskoj himni, a dio je pljeskao.

19.55 Malo više od pola sata do početka utakmice, a dvorana Stadthalle je prepuna hrvatskih navijača. 

17.30 Tri sata prije početka velikog okršaja Hrvatske i Srbije hrvatski navijači pune tribine u Grazu. Dvoranu Stadthalle osiguravaju i jake policijske snage Austrije. Ima ih na desetke izvan dvorane i u njoj, ali atmosfera je mirna i nema incidenata.

17.25 Naš reporter je ispred Stadthalle dvorane. Hrvatski navijači polako dolaze i okupljaju se, a čuvaju ih jake policijske snage Austrije.

16.30 Sve je više hrvatskih navijača u Grazu. Stalno dolaze i večeras ih se očekuje rekordan broj. Dolaze iz Bochuma, Berlina, Zagreba, Rijeke, Viteza, Ogulina, Beča... Za to vrijeme nekoliko kola austrijske policije neprestano kruži gradom.

15.00 Austrijska policija je na ulicama Graza. Iako se očekuje tek stotinjak srpskih navijača, ne žele ništa prepustiti slučaju i jake snage sigurnosti su na terenu.

13.00 Ulaznice su rasprodane. Dostupne su samo na crnom tržištu, a cijena prelazi 100 eura po ulaznici. Internetom također kruže oglasi sa suludim cijenama karata. Tako jedan čovjek prodaje četiri karte za čak 6 tisuća kuna.

10.00 Indexov reporter je u Grazu i cijeli dan će javljati o atmosferi prije utakmice i tijekom nje, a slat će i fotografije hrvatskih navijača.

Rezultati by SofaScore

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više