hrvatska - armenija

HRVATSKA - ARMENIJA 1:1 Propala Dalićeva prva pripremna utakmica za Euro

Foto: Luka Stanzl/Pixell

HRVATSKA nogometna reprezentacija na stadionu Gorice odigrala je 1:1 s reprezentacijom Armenije u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka Eura.

Strijelac za Hrvatsku je bio Ivan Perišić koji je danas odigrao 100. utakmicu u dresu Hrvatske, a za Armeniju Wbeymar u 71. minuti.

Dalićeva momčad će na Wembleyju 13. lipnja otvoriti Euro protiv Engleske, a u skupini su još i Češka te Škotska.

Hrvatska će u nedjelju odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Belgije.

Gosti, inače 90. reprezentacija svijeta, prvi su zaprijetili u četvrtoj minuti. Armenci su došli na 17, 18 metara od vrata Livakovića, a Spertsian je jako dobro tukao. Prohujalo je to pokraj vratnice. 

Nakon toga je igrala samo Hrvatska. Samo dvije minute kasnije Vlašić se dobro okrenuo i sa 16 metara je gađao sam kut. Jurčenko je to jedva odbio u korner. 

Perišić zabio u svojoj 100. utakmici za Hrvatsku

Hrvatska je u prvih 45 minuta imala posjed, ali nije znala kako probiti gusti vezni red gostiju i čvrstu zadnju liniju. Sve do 24. minute. Modrić je izveo korner, a Perišić je sjajnim skokom glavom zabio svoj 28. gol u dresu Hrvatske.

U samom finišu poluvremena Hrvatska je mogla zabiti još dva gola. Krasan pas Pašalića za Modrića, ovaj sa šest metara iskosa dodaje Kramariću koji nije mogao pucati, pa je dodao Perišiću koji s desetak metara promašuje čistu šansu. 

Previše promašaja

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Perišić je krasno tukao iz daljine, Jurčenko je obranio, a Pašalić je škaricama pogodio vratnicu.

Odmah u nastavku Dalić je napravio čak četiri izmjene. Juranović, Rebić, Škorić i Petković su ušli u igru, a izašli su Vrsaljko, Modrić, Vida i Vlašić. Dobra akcija za Hrvatsku odmah u 48. minuti. Kramarić je mogao pucati, ali je dodao Anti Rebiću koji je bio sasvim sam na desnoj strani. No, napadač Milana je tukao loše, visoko preko vrata.

U 57. minuti Mario Pašalić je bio sam pred vratima, ali lopta kao da ga je iznenadila i nespretno je reagirao pa je odlična šansa za 2:0 propala.

Sjajan gol Armenaca kaznio Hrvatsku

Hrvatska je tada prestala igrati, kao da je čekala da ova utakmica završi i zbog toga je bila kažnjena. Wbeymar, armenski Kolumbijac, sjajno je potegao sa 16 metara i gromovitim šutem je probio Livakovića. U 78. minuti Armenija je umalo povela. Hovhannisian je odlično gađao suprotne rašlje sa 17 metara, ali je Livaković to spasio paradom.

Do kraja utakmice Hrvatska je pokušavala, imala je puno šansi, ali nevjerojatno je što su sve Kramarić i društvo promašili.

Dalićev prvi eksperiment za Euro nije uspio.

HRVATSKA - ARMENIJA 1:1 (Perišić 24' / Wbeymar 72')

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Barišić - Modrić, Brozović - Brekalo, Vlašić, Perišić - Kramarić

ARMENIJA: Jurčenko - Terterian, Voskanjan, Calisir, Hovhannisian - Babajan, A. Grigorian, Spertsian, Bajramian - Barsegian, Adamian

Na Indexovoj temi za Europsko prvenstvo pratite posljednje vijesti iz stožera reprezentacije, sve informacije o suparnicima, analize i komentare. 

U Indexovom studiju tijekom Europskog prvenstva gostovat će bivši hrvatski reprezentativci i analizirati utakmice Hrvatske, ali i komentirati sve zanimljivosti s Eura.

Također, tijekom natjecanja utakmice Hrvatske, ali i ostale dvoboje s turnira za Index će komentirati legendarni bivši igrači i treneri iz Hrvatske, ali iz regije. Na Indexu ćete moći čitati analize Gorana Tomića, Nikole Jurčevića, Nikole Pokrivača, Gordona Schildenfelda, Zorana Vulića, Nenada Bjelice, Marija Carevića, Vahida Halilhodžića, Goce Sedloskog, Elvira Bolića i brojnih drugih.

Pročitajte više