HRVATSKA JE SAMO NJIH HTJELA IZBJEĆI Protiv Grčke za Svjetsko prvenstvo!

 

Foto: Getty Images / Guliver image, Fifa, Index 

HRVATSKA nogometna reprezentacija igrat će dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Upravo su Grci bili protivnik kojeg su mnogi u Hrvatskoj željeli izbjeći, ali ždrijeb u Zürichu spojio je stare rivale u ključnom dvoboju za odlazak u Rusiju.

Najpoželjniji protivnik svih nositelja, Sjeverna Irska, igrat će protiv Švicarske koja je kvalifikacije uz devet pobjeda završila druga, iza Portugala. Švedska će igrati protiv Italije, a Irska protiv Danske.

Utakmice play-offa europskih kvalifikacija igraju se od 9. do 14. studenog.

Dalić: Optimist sam

Zlatko Dalić je odmah nakon ždrijeba rekao: "Imam veliko poštovanje prema protivniku. Bit će to težak posao za nas, posebno u drugoj utakmici. Vjerujem da će momčad biti spremna i da ćemo napraviti dobar posao".

"Moramo respektirati protivnika obzirom na njihovu kvalitetu i to da igramo drugu utakmicu u Grčkoj. Bit će vremena za pripremiti se, veselim se punom stadionu u Zagrebu i nadam se dobrom rezultatu. Nadam se da će svi igrači biti zdravi. Bit će to velika utakmica, ali optimist sam jer imamo dobre igrače i najbolju momčad", dodao je Dalić.

Grčki izbornik: Možemo kalkulirati
 
"Radujemo se susetu s Hrvatskom, iako su vrlo kvalitetna momčad. Čvrsta su i ofenzivna ekipa, ali mi se jako dobro znamo braniti. Vidjet ćemo... Možda je mala prednost što uzvratnu utakmicu igramo kod kuće, moći ćemo kalkulirati i igrati defanzivnije u gostima, a onda se nadati da u uzvratu možemo završiti posao", rekao je grčki izbornik Michael Skibbe.

Uživo pratite reakcije iz Zuericha...

Stigao je i Zvone Boban, jedan od najbližih suradnika predsjednika FIFA-e. Uoči ždrijeba se susreo s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem.


Utakmice play-offa europskih kvalifikacija igraju se od 9. do 14. studenog. Hrvatska je u skupini nositelja, time je izbjegla Italiju, Dansku i Švicarsku te može izvući Irsku, Sjevernu Irsku, Grčku i Švedsku. 

 

FIFA je objavila ranking za listopad koji odlučuje o statusu prilikom današnjeg ždrijeba, kao i u kojoj će jakosnoj skupini reprezentacije biti prije izvlačenja grupa za SP, koje je na rasporedu 1. prosinca.

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske za naredne dvije utakmice, kazao je kako će u play-offu sve ovisiti o njegovim igračima, dok predsjednik Davor Šuker zbog problema s navijačima želi izbjeći Grčku. 

KRONOLOGIJA UOČI ŽDRIJEBA: 

- Izbornici i predstavnici saveza stižu u FIFA-ino sjedište.

> Izbornik Zlatko Dalić na Izvršnom odboru službeno je dobio povjerenje za dvije naredne utakmice, no priča je zapravo da nije ni želio ugovor s Hrvatskom. 

"Ne treba mi ugovor, nisam nikakav uhljeb. Želim samo da sam ja gazda", poručio je Dalić. 


> UPOZNAJTE MOGUĆE PROTIVNIKE HRVATSKE

> Svjetsko prvenstvo bez Hrvatske bilo bi puno siromašnije

> PORUKA IZ IRSKE UOČI ŽDRIJEBA Ako je Island pobijedio Hrvatsku, možemo i mi!

> Strast i borba, to je Sjeverna Irska! Letjet ćemo za plasman na SP 

> Što je Švedska bez Zlatana: Bio je bog, ali jednu stvar o njemu nitko nije smio reći na glas 

 

Najvažnija novost i promjena na FIFA-inoj tablici za listopad, koja je izravno utjecala na sastav obiju skupina, nositeljske i nenositeljske, uspon je Danske za čak sedam mjesta i pad Sjeverne Irske za tri pozicije.

Danska je postala nositelj zahvaljujući rezultatima u dvjema posljednjim utakmicama kvalifikacija za SP, pobjedom nad Crnom Gorom i remijem s Rumunjskom. 
 
Sjeverna Irska je 20. mjesto i status nositelja izgubila porazima u objema zadnjim utakmicama kvalifikacija u skupini, protiv Njemačke i Norveške. 

Prošlog tjedna detaljno smo objasnili kako Hrvatska, ako prođe dodatne kvalifikacije, može napredovati iz drugog u treći pot na ždrijebu skupina za SP, koji je 1. prosinca, a sada je to potvrđeno:

Pročitajte više