Hrvatska danas igra nakon četiri mjeseca. Evo gdje gledati utakmicu

Foto: Profimedia

HRVATSKA u 21 sat igra protiv Tunisa na turniru u Kairu. To je Hrvatskoj prva utakmica nakon studenog prošle godine i pobjede nad Armenijom (1:0) na kraju kvalifikacija za Euro. Pobjednik tog susreta igra u utorak finale protiv Egipta, koji je taj meč izborio pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda. Novozelanđani pak također u utorak u susretu za treće mjesto čekaju poraženog iz utakmice Hrvatske i Tunisa.

Dalić je rekao da ovo nije priprema za Euro, nego team building

Hrvatska manje od tri mjeseca prije Eura igra turnir, ali je izbornik Zlatko Dalić najavio da ga više shvaća kao team building, nego pripreme za EP. Hrvatska je u Kairo došla oslabljena jer ključni igrač Ivan Perišić teško je ozlijeđen još od rujna prošle godine. Ante Budimir, koji briljira u La ligi i drugi je strijelac prvenstva s 15 golova, otpisan je za ovu akciju zbog temperature, a nema ni Josipa Šutala, koji bi vjerojatno bio starter na stoperskoj poziciji. U zadnji tren otpao je i Martin Baturina, najvrjedniji igrač SHNL-a. 

Bez obzira na navedeno, Dalić će na teren večeras poslati najjači raspoloživi sastav. Očekuje se da to bude: Livaković - Stanišić (Juranović), Erlić, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić (Ivanušec).

Tunis je jednom igrao protiv Hrvatske i pobijedio je

Izbornik je najavio da će u dvije utakmice u Kairu priliku dobiti svi pozvani igrači. Prvi suparnik je Tunis, 41. reprezentacija FIFA-ine tablice. Hrvatska je s njim igrala samo jednom. Prije pet godina u Varaždinu gosti su pobijedili 2:1. Gol za Hrvatsku postigao je Bruno Petković, kojem je to bio prvi put da je zabio za reprezentaciju. Tunis nije imao tako dugu pauzu poput Hrvatske, ali je na Afričkom kupu nacija početkom godine doživio debakl. Ispao je već u skupini, kao posljednji iza Malija, Južnoafričke Republike i Namibije. Zbog toga mu je smijenjen izbornik. 

Prijenos utakmice je na Novoj TV.

Pročitajte više