Hrvatska je i bez pobjede mogla do četvrtfinala. Evo tko će igrati za polufinale SP-a

Foto: Profimedia

U POSLJEDNJOJ utakmici skupine I drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu rukometašica, u kojoj je igrala i Hrvatska, Švedska je u izravnom susretu za prvo mjesto u Goteborgu svladala Crnu Goru 32:25. Ovakvim ishodom utakmice u četvrtfinale bi išla i Hrvatska da je u ranijem susretu pobijedila ili remizirala s Mađarskom. Unatoč šest golova razlike u drugom dijelu, Hrvatska je od Mađarske izgubila 22:23.

Nathalie Hagman i Jamina Roberts su sa po šest golova predvodile Švedsku, dok je Jelena Despotović postigla također šest pogodaka za Crnu Goru. Švedska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s maksimalnih 10 bodova, Crna Gora je ostala druga sa šest, koliko je sakupila i treča Mađarska, dok je Hrvatska ostala četvrta s pet bodova. Na dnu su Senegal s tri i Kamerun bez bodova.

Švedska će tako u četvrtfinalu u srijedu u Herningu igrati protiv Njemačke koja je završila na drugom mjestu u skupini III nakon što je u posljednjem dvoboju u toj skupini izgubila od Danske sa 28:30. Crna Gora će igrati protiv Danske.

Parovi četvrtfinala:

Francuska - Češka
Nizozemska - Norveška
Švedska - Njemačka
Danska - Crna Gora

Pročitajte više