HRVATSKA JE NOSITELJ Evo s kime može igrati u dodatnim kvalifikacijama

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA je pobjedom u Kijevu 2:0 osigurala drugo mjesto i dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Bila bi prva da je Kosovo slučajno iznenadilo u Reykjaviku, ali je Island rutinski slavio 2:0 i plasirao se izravno u Rusiju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Na tablici drugoplasiranih momčadi Hrvatska je preskočila Irsku i Slovačku i u ždrijebu dodatnih kvalifikacija 17. listopada u Zürichu bit će među nositeljima. U nekoj ludoj teoriji Grci mogu ostati bez playoffa, ali samo u slučaju ako u utorak ne pobijede Gibraltar na svojem terenu, a BiH pobijedi u Estoniji. U tom slučaju bi BiH skočila na drugo mjesto skupine H, ali ne bi ušla među osam najboljih drugoplasiranih momčadi. Tamo bi se onda umjesto Grka našli Slovaci.

O pobjedniku skupine B sutra u izravnom dvoboju odlučuju Portugal i Švicarska, a poredak nositelja bit će nešto jasniji nakon sutrašnje utakmice Nizozemske i Švedske. Prema sadašnjem stanju FIFA-ina ljestvica reprezentacija u doigravanju izgleda ovako:

Nositelji:

Portugal/Švicarska

Italija

Hrvatska

Sjeverna Irska

Nenositelji:

Švedska

Danska

Irska

Grčka

Prve utakmice igraju se od 9. do 11., a uzvrati od 12. do 14. studenog. Hrvatska je dosad četiri puta igrala dodatne kvalifikacije i sva četiri puta je prošla. Prije 20 godina protiv Ukrajine, protiv Slovenije 2003. godine, Turske 2011. i Islanda 2013. godine.

Pročitajte više