SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Evo kako Hrvatska još uvijek može do četvrtfinala

Foto: EPA

NAKON šokantnog poraza od Argentine (19:23) u drugom kolu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva, Hrvatska je daleko od prolaska među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Očekuje se da će Danska večeras pobijediti Japan te će u tom slučaju Danci imati osam bodova i biti siguran putnik u četvrtfinale te osvajač skupine. Argentinci sad imaju bod više od Hrvatske i Červarovi izabranici za prolazak dalje moraju u posljednjem kolu u ponedjeljak pobijediti Dansku te navijati za Katar protiv Argentine. 

U takvom raspletu Danci bi osvojili skupinu s osam bodova, Hrvatska bila druga sa sedam, a Katar i Argentina bi imali po šest bodova. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku je da će Danskoj utakmica u ponedjeljak biti nebitna ako večeras slavi protiv Japana. Katar može proći ako pobijedi Argentinu i Hrvatska izgubi od Danske, a Argentinu dalje vodi pobjeda.

U četvrtfinalu reprezentacije iz ove skupine sastaju se s reprezentacijama iz skupine D, a tamo je uoči posljednjeg kola sve otvoreno i dalje mogu proći Švedska, Egipat, Slovenija i Rusija.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više